Aksu Güreşi yılın başpehlivanını belirleyecek

Pandemiden kaynaklı 2 yıl aradan sonra, bu pazar ‘Geleneksel Aksu Yağlı Pehlivan Güreşleri’, güreş severlerle buluşacak. Güreş öncesi cumartesi akşamı, ses sanatçısı Ümmü Erbil ile Mustafa Yıldızdoğan, Aksu Güreş Sahası’nda verecekleri konserle Aksuluları coşturacak.  Aksu Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Selvi, “Aksulular bu hafta cumartesi ve pazar günü çifte bayram yaşayacak” dedi

05 Ekim 2022 Çarşamba 10:33
Aksu Güreşi yılın başpehlivanını belirleyecek

Sezonun finali Aksu’da

Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin sezon finali bu pazar Aksu’da yapılacak. Altmışa yakın Kırkpınar Başpehlivanın yarışacağı ve toplamda da bine yakın pehlivanın katılacağı Geleneksel Aksu Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesi Güneyhaberci TV’de yayınlanan ‘Özgür Masa’ Programına konuk olan Aksu Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Selvi, etkinlikle ilgili açıklamalarda bulundu. Aksu Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin sezonun en büyük kapanış güreşi olacağının altını çizen Selvi, Kırkpınar’da kemer almış başpehlivanlarımızın tamamını davet ettik. Burası sezonun finali. Güreş sezonunun en büyük final maçı. Herkes burada kozunu paylaşacak” dedi.

Kozlar er meydanında paylaşılacak

Aksu Yağlı Pehlivan Güreşlerinin Başpehlivanı olan güreşçinin, bir sonraki sezonun güreşine kadar konuşulacağına vurgu yapan Selvi, “Bu durum Aksu için bir kazanım.  Fikstürden kaynaklı olarak yağlı güreşlerin son etkinliği Aksu’da yapılıyor. Burada kıran kırana güreş olacak. Bende burada güreş yapıyor olsam, burada birinci olmak isterdim. Çünkü seneye kadar güreş olmayacak. Bundan dolayı katılan başpehlivanların hepsi birinci olmak için ekstra performans gösterecekler.  Bu mücadele güreş kalitesini artıracak. Güreş severler keyifli maçlar izleyecek.  Güreş etkinliğimize ilgi oldukça fazla olacak. Kozalar Aksu er meydanında paylaşılacak”  şeklinde konuştu.

Aksu’nun farkı

Selvi, “İlk defa güreş programı yapıyormuşuz gibi heyecanımız var. Her sabah ilk işimiz güreş sahasına bakmak oluyor. Akşam eve gitmeden önce, yine kontrol edip öyle ayrılıyoruz. O heyecanı yaşıyoruz. 2 aydır bütün ekip olarak çalışıyoruz. Sahamız A’dan Z’ye kadar her şeyiyle hazır. 1000 güreşçi yağlı güreşimize katılacak. Bizim bir özelliğimiz var. Biz güreşin içinden geliyoruz. Branşım güreş. 30 yıl aktif spor yaptım, bunun 18 yılı başpehlivanlıkta güreştim. Katılacak her güreşçiye, Yolluk ücretlerini ödüyoruz. Bu tür yolluk ödemeleri bizle beraber bir, iki yerde var. Başka yerlerdeki yapılan organizasyonların çoğunda ilk 8 ve ilk 4’e giren sporculara ödül verilir. Ama biz pehlivanların hem emeğini karşılığını almasıyla beraber genç güreşçilerimizi teşvik etmek adına, her katılan güreşçiye yolluklarını veriyoruz. Aksu güreşinin özelliği bu. - Aksu’da güreştim de emeğimin karşılığını alamadım – diyecek bir güreşçi yoktur” şeklince açıklamalarda bulundu.  

Güvenlik sorunu yok

Her sene güreşte çıtayı yükselttiklerini de söyleyen Selvi, “2019 yılı ile 2022 yılını kıyaslarsak katılım konusunda ve güreş kalitesi olarak çıta yükselecek. Burası er meydanı, burada hesaplaşmalar olacak. Başpehlivanlar burada finali göğüslemek istiyorlar. Seyircilerimiz güreşçilerden sağlam ve kaliteli güreş yapılmasını istiyorlar. Herkes burada varını yoğunu dökecek. Güreşçilerimize yolluklar ve ödenecek rakamlar dışında sürpriz ödüllerimiz olacak. Kapasitesinin üzerinde centilmence güreş yapanlar, hakem heyeti tarafından bize belirtilecek. Bizde ödüllerini ona göre belirleyeceğiz. Şunu da belirtmek istiyorum, kesinlikle sporcu ve hakem dışında saha içerisine kimseyi almayacağız. Güvenlikle ilgili hiçbir sorunumuz olmayacak” ifadesinde bulundu.

Gittiğimiz hiçbir güreşten boş dönmedik

Kendi yetiştirdiği sporcularından bahseden Selvi, “Aksu’da sporcularımız kendilerini hazırlıyorlar onlardan beklentilerimiz var. Gittiğimiz hiçbir güreşten boş dönmedik. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Ben onların başarılı olacağından eminim. Aksu’nun güreşçilerinden beklentilerimiz başpehlivan olmaları yönünde. Bu ilçeden birkaç tane başpehlivan çıksın istiyoruz. Pehlivanımız çok bizim ama hedefimiz, 2024 veya 2025 yılında Aksu Belediyesinin kendi çocuklarından başpehlivan çıkarması yönünde. Güreş kısa vadeli değil. Çok fazla emek, özveri isteyen ve uzun vadeli bir spor. 14 kategorisi var. Bunların hepsini aşmak gerekiyor. Aksu’muzun kendi öz evlatları nasip olursa, Aksuyu Kırkpınar’da temsil edecekler” dedi.

Ciddi ekip çalışması

Yağlı Güreşin oluşumundan önce bir komite oluşturulduğunu kaydeden Selvi, “Güreşin komite Başkanı Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin önderliğinde meclis üyelerimiz, başkan yardımcılarımız, kulüp başkan yardımcım var. Bu sahanın çim, iki yıldır kullanılmadığı için saha içi ve saha dışı bakım çalışmalarımız var. Bu çalışma da hiç kimse bir adım geri atmadı. Bu bayram kendi bayramımız, bu düğün kendi düğünümüz. Hummalı bir çalışma içerisindeyiz, bu işin ciddi bir ekip çalışması var” şeklinde konuştu.

Aksu Belediyespor Kulübü 365 gün aktif

Aksu Belediyespor Kulübü’nün diğer faaliyetleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Selvi,                                                                                                                                   “Aksu Belediyespor Kulübü olarak 7 tane futbol takımımız var. Biz 2014 yılında kulübü teslim aldığımızda hiçbir lisanslı sporcumuz, tesisimiz yoktu. Bugün profesyonel lige gönderdiğimiz kaç tane futbolcumuz var. Güreşçilerimizden ülkemizi temsil eden uluslararası turnuvada çocuklarımız var. Beklentilerimiz var. Başka branşlarımızda çalışmalarımız var.  Pandemiden önce bütün takımlar ilk 5’in içerisinde bitirdik. Kulüp hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Yazın güreşlerin peşindeyiz. Kışın futbol başlıyor yine sporcularımızın peşindeyiz. Dur durak yok bize. Ekip olarak koşturmasak bu başarılar olmaz. Herkes üzerine düşen görevi yaptı. Aksu Belediye Başkanı bize maddi manevi destek oldu. Bizde bunun hakkını başarılarımızla vermeye çalışıyoruz. Pandemi öncesi 4002den fazla lisanslı sporcumuz vardı. Bunu 600’e kadar çıkarmayı hedefliyoruz. 365 gün bizde spor etkinliği var. Her ay program dolu. Finansmanı belediyeden karşılanıyor. Son olarak şunu söylemek istiyorum. Sezonun kapanış güreşi olarak Türkiye’de ki bütün güreş severleri davet ediyorum. Gelin canlı canlı yerinde izleyin. Keyifli bir güreş seyir olsun istiyoruz. Aksu er meydanına davet ediyorum.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.