İşte sayılar...

Türkiye’nin sandık başına gitmesine iki aydan daha az bir süre kaldı. Hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği adaylığı için heyecanlı bekleyiş ise devam ediyor. Siyasi Partilerde aday adaylığı için başvurular tamamlandı.

28 Mart 2023 Salı 12:55
İşte sayılar...

Peki, Antalya’da ki başvurular ne durumda…

Türkiye seçime gidiyor. 14 Mayıs seçimlerine az bir süre kaldı. Tüm partilerde aday adaylığı başvuru süreleri tamamlandı. Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği takvime göre Cumhurbaşkanı kesin aday listesi 31 Mart'ta, milletvekili kesin aday listeleri ise 19 Nisan'da ilan edilecek. Bu süreç öncesi merak edilen ise Antalya’da partilere kaç aday adayı başvurusunun yapıldığı.

Cumartesi günü Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde temayül yoklamasını gerçekleştiren AK Parti’de 111 aday adayının başvuru yaptığı ifade edilirken, Cumhur İttifakının diğer ortağı olan MHP’de ise resmi olmayan rakamlara göre 70 başvurunun yapıldığı ifade ediliyor. MHP Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun net rakamı hafta içerisinde yapacağını ifade etti. İttifakın üçüncü partisi BBP’de ise 18 başvuru yapıldı. Cumhur İttifakında gelişmeler başvurular bu şekilde yaşanırken Millet ittifakında ki başvuru sayıları, CHP 109, İYİ Parti 76, Gelecek Partisi 12 olarak bildirildi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.