Acar: Yıldırım üyemiz değil!

Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ın CHP’den aday olma girişimlerine değinen CHP Antalya Milletvekili Acar, “İsa Yıldırım parti üyemiz değildir. Partimize üye olması da il ve ilçe teşkilatlarımızın kararına bağlıdır” dedi.

24 Eylül 2013 Salı 11:00
Acar: Yıldırım üyemiz değil!
Yerel seçim çalışmaları kapsamında partisinin Aksu İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, aday adaylığı ve adaylık süreciyle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle son günlerde CHP’den aday olma girişimlerinde bulunan Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım konusuna da değinen Acar, “İsa Yıldırım parti üyemiz değildir. Partimizin şu an iki aday adayı vardır. Önümüzdeki günlerde de bu aday adaylarıyla ilgili sandık konularak eğilim yoklaması yapılacaktır” dedi.
İsa Yıldırım’ın CHP’ye üye yapılmasının il ve ilçe teşkilatlarının kararına bağlı olduğuna dikkat çeken Acar, “Yıldırım’ın partiye üye yapılmasıyla ilgili tek kişinin karar vermesi ve uygulamaya koyması gibi bir durum CHP’de söz konusu bile olamaz. Buna karar verecek olan parti örgütlerimizdir. Şu anda parti örgütlerimizin böyle bir kararı yoktur. CHP 90 yıllık bir kurumdur ve bu kurumda örgüt yönetimlerinin ortak kararları esastır. Onun için tek kişinin dayatma yapması gibi bir durum asla söz konusu dahi olamaz” diye konuştu.
Acar, “Aksu adayımızın belirlenmesiyle ilgili aralarında 5 genel başkan yardımcımız ve Deniz Baykal dışında iki Antalya milletvekilimizin yer aldığı 12 kişilik bir kurul oluşturuldu. Bu kurulda Aksu’da sandık konularak aday adaylarıyla ilgili eğilim yoklaması yapılmasını kararlaştırdı. Şimdi bunun hazırlığı içerisindeyiz. Önümüzdeki günlerde de eğilim yoklaması yapılacak ve buradan kimin adı çıkarsa da aday O yapılacaktır. Bunu değiştirecek bir karar ve oluşum da şimdilik söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.
Ziyaret sırasında hazır bulunan CHP Aksu İlçe Başkanı Hasan Bozkurt da İsa Yıldırım konusuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Her partiyi gezmiş ve kapıdan dönmüş, şimdide tekrar CHP’ye geçmek isteyen kişilere karşı, CHP Aksu İlçe Teşkilatı yönetimi olarak karşıyız. Şu an için iki aday adayımız var ve bu kişilerde partimizin içinden gelen ve CHP’ye hizmet etmiş kişilerdir. Altını çizerek söylüyorum ki, ilçe yönetimi olarak kesinlikle örgütümüzün içinden gelen kişilerin aday yapılmasından yanayız. Şu an aday adaylığı başvurusu yapan arkadaşlarımızın da İsa Yıldırım’dan fazlası var, eksiği yoktur.”



Sercan AYTIŞ
 

Son Güncelleme: 24.09.2013 11:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tebrikler onurlu başkan 2013-09-25 02:28:57

ilçe başkanını bu onurlu duruşundan dolayı kutlarım. sokmayın bu zübüğü partiye. zaten gelirse kayıp olur. şöyle ki: mhp tabanı bu zübüğe tepkili olduğundan oradan oy getiremeyecektir. kendi tabanımızda bu zübüğe tepkisinden mhp ye kayacaktır. bunun getireceği oy mehmet ayaz, osman coşkun, süleyman yılmaz, ramazan coşkun, murat noyan gibi artık istenmeyen kişilerdir ki bunlar da getirdiklerinin on katını götürürler. belki ilçeyi alamayız ama büyükşehirde onurlu dik duruşumuzla en yüksek oyu almanın hesaplarını yapalım. iki doktorumuzdan hangisi olursa olsun sonuna kadar yanındayız.