Haber Merkezi-
Yetkililer tarafından yapılan teknik incelemeler kapsamında ağaçlar arasından en sağlıklı ve verimli olanların bırakıldığı, ancak sonraki kontrollerde bazı ağaçlarda çam kese böceği, çeşitli hastalıklar ve doğal bozulmalar (mantar ve zararlı tespitleri) görüldüğü ifade edildi. Bu nedenle risk oluşturan ve gelişim potansiyeli bulunmayan ağaçların kesilmesinin zorunlu hale geldiği bildirildi.
Açıklamada, kesim işlemlerinin yalnızca kısmi ve planlı bir alanda yapıldığı vurgulanarak söz konusu bölgenin hiçbir kişi ya da kuruma tahsis edilmeyeceği ve alanın en kısa sürede yeniden ağaçlandırılacağı bilgisi paylaşıldı. Ayrıca kesilen alanın, olası orman yangınlarında yangın koridoru işlevi görerek yangınla mücadele ve müdahale süreçlerine katkı sağlayacağı değerlendirildi.
Öte yandan, diğer potansiyel kesim sahalarına ilişkin mevcut kesim ve seyreltme çalışmalarının şu an itibarıyla durdurulduğu açıklandı. İlerleyen süreçte gençleştirme çalışmalarının Aksu sınırları içerisindeki muhtarlıklar, belediye ve ilgili kurumlarla koordinasyon içinde, kontrollü ve kademeli olarak yürütülmesinin planlandığı ifade edildi.
Yetkililer, yürütülecek çalışmalar sonucunda bölgenin daha sağlıklı ve genç bir orman yapısına kavuşturulmasının hedeflendiğini belirtti.

