Etli, Büyükşehir çalışmalarını anlattı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Serik Koordinatörü Ramazan Etli, ilçede yapılan yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

07 Aralık 2016 Çarşamba 11:49
Etli, Büyükşehir çalışmalarını anlattı
Büyükşehir Belediyesi Serik Koordinatörü Ramazan Etli, Serik'te yapılan ve devam eden hizmetlerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Serik Hizmet Birimi Şube Müdürü Fatih Erkuş ile ASAT Serik Şube Müdürü Erol Kal'ın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Etli, bazı hizmetleri çoğunlukla Büyükşehir Belediyesi Serik Hizmet Birimi Şube Müdürlüğü ve ASAT Serik Şube Müdürlüğü ekibiyle yaptıklarını söyledi. Etli, "Tabi ki asfalt, su, kanalizasyon, köprü gibi benzer bazı büyük yatırımlar ve çeşitli hizmetleri de ihaleyle taşeron firmalara yaptırıyoruz. Kendi ekibimizle yaptığımız hizmetlerden de belediye bütçemize yük getirmiyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Serik'te yapılan ve devam eden hizmetleri sıralayan Etli, "İlçemizde toplam 248 kilometre grup bolu bulunmaktadır. 105 kilometre satıh asfalt, 19 kilometre sıcak asfalt yapılmıştır. İlçemiz genelinde toplam 33 otobüs durağı takılmış, 38 bank dağıtılmıştır. İlçemiz genelinde 67 aileye sosyal inceleme, 19 aileye nakdi yardım, 12 vatandaşımıza tekerlekli sandalye, 5 vatandaşımıza yürüteç ve 6 aileye de eşya yardımı toplam 51 Sosyal Kart dağıtımı yapılmıştır. İlçemizin 66 mahallesinde 215 kayıtlı mezarlığının 202'sinin temizliği yapılmış olup, 1 Ocak 2015 tarihinden bugüne kadar 893 cenaze defin işlemi yapılmıştır. Kızderesi Caddesi 2 milyon 640 bin 659 lira 77 kuruş maliyetle 1880 metre yolumuz yapılarak hizmete açılmıştır. Kuşlar Mahalle Köprümüz 98 milyon 848 bin 76 kuruş maliyetle yenilenmiştir. Atatürk Caddesi 5 milyon 321 bin 123 lira maliyetle 2 bin 350 metre olan yolumuzun 1350 metrelik 1'inci etabı tamamlanarak 2'nci etap çalışmaları devam etmektedir. Bozdoğan, Sanlı yayla yolu ve Kozan mahalle grup yollarımızın yapım işlemleri devam etmektedir" diye konuştu.

Arıtma, su, kanalizasyon, yağmur suyu drenajı gibi ASAT tarafından Serik'e yapılan ve devam eden hizmetleri açıklayan Etli, Beşkonak'tan getirilecek olan içme suyu projesinin de hukuki sorunlarının tamamlandığını belirtti. Etli, şöyle devam etti:
"150 bin kişi kapasiteli 2030 yılına kadar bölgeye hizmet verecek olan Serik Atık Su Arıtma Tesisi 28 trilyonluk yatırımla Belek Mahallesi yolu üzerinde, 133 bin 600 metre içme suyu hat imalatı yapıldı. 9 bin 945 içme suyu arızası onarıldı. 17 bin 389 metre kanalizasyon hat imalatı yapıldı. 2 bin 834 kanalizasyon arızası giderildi. Hemen hemen 66 mahallemizin içme suyu pompaları yenilendi. 823 parsel bacası, 760 metre yağmur suyu hattı, 960 metre Kızderesi Caddesi yağmur suyu yapıldı. Boğazkent Mahallesi'ne Karadayı Mahallesi'nden 7 bin metrelik içme suyu hattı çekilmekte. Kızderesi Caddesi ve Hürriyet Caddesi bağlantı hatları 2'nci etap yağmursuyu ıslah çalışmamız başladı, devam etmektedir ve toplam maliyeti 3 milyon 113 bin TL'dir."

İtfaiye, park- bahçe, ilaçlama ve temizlik birimlerinin de titizlikle çalıştığını anlatan Etli, "Her yıl yaz -kış ara vermeden 66 mahallemizde fiziksel, kültürel mücadele yöntemleri, kimyasal ve biyolojik ilaçlarla larva mücadelesi, yaz aylarında açık alanlarda ergin sivrisineklere karşı ULV yöntemi ile gece ilaçlaması, karasinek larva ve ergin mücadelesi, kemirgen ve hamam böceği mücadelesi yapılmaktadır. İtfaiye birimimiz 25 personel ile ilçemiz genelinde işyeri ruhsatı ve yangın olaylarına müdahale ederek hizmetlerini yürütmektedir. Park- Bahçeler Birimimiz tarafından 37 personel ile ilçemizde Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda bulunan cadde ve sokakların peyzaj ve güzelleştirme çalışmaları yapılmaktadır. Temizlik İşleri Birimimiz tarafından 46 personel ile ilçemizde Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda bulunan cadde ve sokakların temizliği yapılmaktadır" diye konuştu.

Son Güncelleme: 07.12.2016 11:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.