31 Mart seçimlerinin üzerinden nerdeyse 1 aylık bir zaman dilimi geçti. Ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi, Antalya’da da CHP’nin zaferiyle sonuçlanan seçim yarışının, Aksu’da da kazananı CHP’nin adayı İsa Yıldırım oldu.


Öncelikle bu başarıdan dolayı başta CHP’li yöneticiler olmak üzere, Aksu’da da yüzde 54.75’lik oy oranını hanesine yazdıran Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ı canı gönülden tebrik ettiğimi ifade etmek isterim. Çünkü, kim ne derse desin Aksu’da ki bu başarının baş aktörü İsa Yıldırım’dır. CHP’nin Aksu’da hayal bile edemeyeceği başarıyı Yıldırım’ın sayesinde aldığı gerçeğini kimse inkar edemez. Ayrıca demokratik bir yarışta kazananı tebrik etmek bir erdemdir.


Başta da ifade ettiğim gibi, bu sürecin üzerinden bir aya yakın bir zaman dilimi geçti. Hala tebrik ziyaretleri devam etmekte. Bunun yanı sıra beklentisi olan birçok birey, ilk günden beri, makam odasının kapısın da adeta nöbet beklemekte. Seçim sürecinde Sayın Yıldırım’la yol alan birçok kişinin de beklenti içerisine girmesi de ayrıca konuşulanlar arasında.


Bireysel beklentilerin yanında toplumsal beklentilerde sıralı bir şekilde tamamlanmayı bekliyor. Örneğin önceki dönem de mülkiyet sorunları çözülerek bir kısmının tapusu dağıtılan, Pınarlı, Çamköy ve Karaçalı mahallelerinin tapularının dağıtım işlemlerinin devam etmesi gerekiyor. bu tapular dağıtılırken, hem vatandaş memnuniyeti artıyor, hem de Belediyenin ekonomisine bir nebze de olsa katkı koyuyor. Her ne kadar merkezi hükümetin projesi de olsa bitme aşamasına gelen Hükümet konağı, Millet Bahçesi’nin bir an evvel açılması için, kentin yerel yönetimi gerekli iletişime girerek hızlandırması gerekiyor. Bunun yanı sıra hayırseverlerin desteğiyle başlatılan ve inşaatı devam eden merkez caminin de bir an evvel ibadete açılması ve yüksek önem arz eden tüm ilçe nüfusunu ilgilendiren Hastane binasının tamamlanması ve hizmete açılması yine toplumsal beklentilerin içerisinde.


Tabi iş bununla da bitmiyor. Mahalle muhtarlarının her biri, kendi mahallesine asfalt için sıraya girmiş durumda. Aksu’nun boydan boya asfaltlanması bekleniyor. Yine çok önemli bir mesele, Aksu’nun Avrupa’ya açılan kapısı olan turizm bölgesi Kundu’da çözüm bekleyen problemlerin yanında, Aksu’nun en gözde ve yükselen mahallesi Altıntaş, her ne kadar büyükşehrin sorumluluğunda olsa da orada ki o muhteşem yapılaşma alt yapısını tamamlayarak, taçlanmayı bekliyor. Buna benzer birçok sorunu sıralayabiliriz.


Yani detaylardan da anlaşıldığı gibi hem bireysel, hem de toplumsal beklentiler oldukça fazla. Ama önümüzdeki 5 yıl, bu kentte belediye başkanı görevini yürütecek Yıldırım’ın işi her ne kadar zor olsa da, geçmişin tecrübesinden dolayı bu işin üstesinden geleceğine inancım tamdır. Zaten 10 yıl aradan sonra, zorlu süreçleri atlatarak tekrar belediye başkanı olması da, bu tecrübenin göstergesi olsa gerek. Şimdiden başarılar ve kolaylıklar diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.