"Bırak tehdit etmeyi ne yapacağını söyle?"

Cumhur İttifakı Adayı Durmuş Kaan Şahin, CHP Belediye Başkan Adayı İsa Yıldırım’ın, milli seferberlik adı altında, iş insanlarını tehdit etmeye çalıştığını dile getirdi. Şahin, “Biz hem üretip kazanacağız,  hem yeni iş sahaları oluşturarak, vatandaşlarımıza yeni iş imkanları sunacağız” derken, “Rakibimiz ise, daha seçilmeden aba altında sopa göstererek, Aksu’da ki iş insanlarını tehdit etmeye çalışıyor” dedi.

26 Mart 2024 Salı 14:02
"Bırak tehdit etmeyi ne yapacağını söyle?"

İş insanlarından para toplayacak

31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere bir haftadan daha da az zaman dilimi kalırken, belediye başkan adaylarının çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Bunun yanı sıra adaylar, çıktıkları televizyon programlarında Aksu’ya dair projelerini kamuoyuyla paylaşıyor. CHP Adayı İsa Yıldırım, milli seferberlik adı altında Aksu’daki iş insanlarından para toplayarak, hizmet üreteceğini dile getirirken, Cumhur İttifakı Adayı Durmuş Kaan Şahin ise, oluşturdukları projelerle, yeni iş sahaları açarak hem üretip, hem de kazanacaklarını ifade ediyor. Yıldırım’ın açıklamalarına da cevap veren Şahin, bırakın şimdiden iş insanlarını tehdit ederek para istemeyi, yapacağınız hizmeti anlatın” açıklamaların da bulundu.

Açıklamalar etik değil

Yıldırım’ın milli seferberlik adı altında, Aksu’daki iş insanlarından para toplayacağını açık bir dile ifade ettiğini söyleyen Cumhur İttifakı Adayı Durmuş Kaan Şahin, “Adam çıkmış programda “-Aksu’daki iş insanları ayda 5 kere dışarda yemek yiyeceğine, 2 defa yemek yiyecek, bunun 3’ünü bize verecek” diyor. “İş İnsanları Aksu’da ciddi anlamda iş sahası oluşturmuş durumda. Bizler belediyenin öncülüğünde milli seferberlik oluşturarak, yediği yemeğin parasını alacağız” diyor. Bunun adı resmen acizliktir. Tehdittir. Şantajdır.  Aksu’da iş insanlarına belediye olarak kucak açmamız, destek olmanız gerekirken. Bunu yapmak ve yol göstermek yerine, onlara aba altından sopa göstermek hiç hoş değil etik değil” şeklinde konuştu.  

Böyle bir şey olabilir mi?

Cumhur İttifakı Adayı Durmuş Kaan Şahin, “Biz buradan Aksu’nun önünü nasıl açarız diye konuşmamız ve daha fazla iş insanının gelip yatırım yapsın diye, onlara yardımcı olmamız gerekirken,  maalesef rakibimiz böyle bir konuşma yapmış. Vay Aksu’da ki iş adamlarının haline. Daha seçilmeden iş insanlarına ayar veren bir vaziyet var. Üzücü bir durum. İş insanları dışarda yemek yiyor. Ayda 3 defa yemesin 1 defa yesin. 3’ünü bize versin. Ya insanlar nerde yemek yenileceğini, kaç sefer dışarda yiyeceğini belediye olarak biz mi ayarlayacağız? Böyle bir şey olabilir mi? 6 defa yemek yedirmeyi düşünürken, yediği yemeği kısacağız ve bunu bize verecek. Bunu da gönüllü olarak verecekmiş, diyor. Aksu’da iş insanları, Aksu’nun kalkınması için bilinçli olarak zaten taşın altına elini koyuyor” dedi.

Aradaki fark

Bu açıklamalarda tehdit vari bir üslubun olduğuna dikkat çeken Durmuş Kaan Şahin, “Açıkça aba altından sopa gösterilmeye çalışılıyor. Aksu’da iş insanlarımız ve bizler bu tehdidin nerden nasıl geldiğini biliyoruz.  Biz ne diyoruz? Belediye finansmanını kendisi oluşturması gerekir. Biz beton santralli, asfalt şantiyesi ve buna benzer mega çalışmalar yaparak, kendi istihdamımızı kendimiz oluşturacağız, para kazanacağız diyoruz. Biz kimseden bir şey istemeden, kendi imkânlarımızla, bir şeylerin yapılmasının uygun olduğunu ifade ediyoruz. Yani sözün özü, kimsenin kesesinde gözümüz yok. Belediye olarak kendi kaynaklarımızı, kendimiz oluşturacağız. Hem üretip, hem kazancağız.  Hem yeni iş sahaları oluşturarak, vatandaşlarımıza yeni imkânlar sunacağız. Aramızdaki fark bu. O yüzden son olarak şunu demek istiyorum, siz kendi yapacağınızı anlatın, bırakan iş insanlarından para toplamayı” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Son Güncelleme: 26.03.2024 14:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.