Kırkpınar’a rakip olduk

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve 800 pehlivanın kıran kırana mücadele ettiği Aksu Er meydanında rakibi Orhan Okulu’yu yenen İsmail Balaban Başpehlivan oldu.

05 Ekim 2015 Pazartesi 10:55
Kırkpınar’a rakip olduk


 Güreş severlerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, güreş ağalığını 320 bin TL ile Doğuyaka Mahalle Muhtarı Kemal Uluçay aldı. Ayrıca Antalya’da bulunun CHP Lideri Kemal Kılıçtaroğlu ise güreş alanına gelerek halkı selamladı. Etkinlik, gerek organizasyonun muhteşemliği, gerek katılan Baş Pehlivan sayısı ve gerekse rekor izleyicisi sayısı ile tarihi Kırkpınar Güreşlerine rakip olacağının sinyalini verdi. Güreş severler, Belediye Başkanı Halil Şahin ve ekibine, böylesi muhteşem bir organizasyon yaptıkları için teşekkür ettiler.


















Bu yıl 2’incisi gerçekleştirilen Aksu Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri, yeni yapılan güreş sahasında gerçekleştirildi. Geçen yılın şampiyonu Aksulu Güreşçi Mehmet Yeşil Yeşil Yarı final müsabakasında sakatlanınca, final de Orhan Okulu ile karşılaşan Konyaaltı Belediyesi güreşçisi İsmail Balaban şampiyon oldu.



















50 Başpehlivanın kıyasıya mücadele ettiği güreşlere toplam 800 pehlivan katıldı. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin ve Belediye Meclis Üyeleri güreş sahasına gelenleri kapıda karşıladı. Geçen yıl ki güreşlerden daha muhteşem bir organizasyona imza atan Aksu Belediyesi, adeta bir Kırkpınar yaşattı.



















İlgi büyüktü
Güreşlere Aksulular kadar çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Güreşlere Antalya’da bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi de katıldı.




















AK Parti’nin Ankara’da seçim beyannamesi açıklandığı için Milletvekilleri katılamazken Meclis İdare Amiri ve Antalya Milletvekili Hüseyin Samani son anda katılım sağladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’de Kanada’da olduğu için, Büyükşehir Başkan Vekili Bahattin Bayraktar ile güreş severlere selam gönderdi. Güreşlere MHP Aksu İlçe Başkanı Kemal Kara ve ekibi de iştirak etti. 

Nefesler kesildi
Baş Pehlivanlık mücadelesi adeta izleyenlerin nefesini kesti. Geçen yılın şampiyonu Mehmet Yeşil Yeşil yarı final mücadelesinde sakatlanınca, üçüncü olabildi. Final de ise Kırkpınar Baş Pehlivanları Orhan Okulu ve İsmail Balaban ata sporumuzdan çok güzel örnekler sergiledi. Kolundan sakatlanan Orhan Okulu’nun güreşe devam edem edemeyeceği açıklanınca, altın kemer İsmail Balaban’ın oldu.







































Muhtar Ağa oldu
2016 Aksu Güreşleri için ağalık yarışı da en az, er meydanındaki mücadeleler kadar çetin geçti. Geçen yılın Güreş Ağası Akif Sarı, ağalık gururunu yaşadığını, önümüzdeki yılın güreşleri için seyirci tribünlerinin yapımını gerçekleştireceğini ifade ederek çekildi. Muratpaşa İlçesinin Doğuyaka Mahalle Muhtarı Kemal Uluçay 320 bin Lira ile yeni Güreş Ağası oldu.
Minikler büyüledi
Güreşler devam ederken yaşları 5 olan iki küçük pehlivan er meydanına çıktı. Güreş severlerin sevgi gösterisi altında çimende hünerlerini sergileyen minik pehlivanlar yenişemeyince ikisi birden şampiyon ilan edildi. İsimleri Hasan ve Muhammet olan minik pehlivanlar, ellerini öptükleri büyükleri tarafından bahşiş yağmuruna tutuldular.
“Alnımızın akıyla çıktık”
Yeni Güreş sahasını yoğun bir tempo ile çalışarak hazırladıklarını ifade eden, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Böylesi bir organizasyondan alnımızın akıyla çıktığımız için başta belediye personelimiz ve ekibim olmak üzere katkı koyan herkese teşekkür ederim” dedi.



















“Rakibimiz olmayacak”
Bu yıl ikincisi düzenlene Aksu Yağlı Pehlivan Güreşlerini değerlendiren Aksu Spor Kulübü Başkanı Mehmet Selvi, “Çalışmalarımızın karşılığını aldık. Halkımız da şahit ki çok emek verdik. Bugün başta sporcularımız olmak üzere halkımızı mahcup etmediğim için çok mutluyum 2’inci organizasyonumuz olmasına rağmen çok büyük yol aldık. Başta güreşçilerimiz olmak üzere katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra Aksu’nun, güreş alanında rakibi olamayacağına inanıyorum. Biz bu işi en iyi şekilde yapıyoruz. Maddi manevi çok emek verdik. Umarım halkımız da bu başarımızı görmüştür” dedi.

Aksu’nun gururu, Borucu
Elmalı Cezaevinden özel izinle Aksu Yağlı Pehlivan Güreşine katılan Hasan Borucu başaltı kategorisinde birinci oldu. Aksu’da güreş geleneğini geleceğe taşımak için umut olan Hasan Borucu, madalyasını Elmalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Eba Müslim Bazan’dan aldı.
Dereceye girenler
Minikler 1’inci boyda Ramazan Yıldız Çilenger, Minikler 2’inci boyda Yasin Serik,Teşvik 1’inci boyda Celal Bayar Çilenger, Teşvik 2’inci boyda Osman Kan, Tozkoparan 1’inci boyda Ali Tayyip Kaya, Ayak boyunda Ali Kaan, Deste küçük boyda Alparslan Bayraklı, Deste Orta Boyda Muhammed Can ,Deste Büyük Boyda Onur Susuz galip geldi.
Küçük Orta Boyda Yılmaz Borucu, Küçük Orta Büyük Boyda Kazım San, Büyük Orta Boyda Kürşat Korkmaz, Başaltı Boyunda Hasan Borucu kazandı.

 

Son Güncelleme: 05.10.2015 14:59
Anahtar Kelimeler:
AksuGüreşKırkpınar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.