İşte o kulisler

Delege seçimlerini bitiren CHP Aksu İlçe teşkilatının kongre takvimi belli oldu.  Tarih 29 Kasım 2017. Yani 2 haftalık bir süre var. Bilindiği gibi kongre süreçlerini hareketlendiren olgulardan biride, birden fazla adayın yarışması. Aksi taktirde delegeler, “Nasıl olsa bir aday var.

14 Kasım 2017 Salı 13:05
İşte o kulisler

Seçimin galibi belli. Oy kullansam da kullanmasam da bir şey değişmez” şeklinde mazeretler ortaya koyarak sandık başına gelmezler. Bundan dolayıdır ki, bir de iktidar değilseniz, tek listeli muhalefet patilerin kongreleri, katılımların az olmamasından dolayı sönük geçer. CHP’nin kongre takvimi belirlenince, bizi de bir merak sardı. Hemen CHP kulislerine daldık, “Tek listeyle mi gidilecek? Yoksa birden fazla isim var mı? Var ise kimlerdir?” şeklinde ki sorulara cevap bulmaya çalıştık. Amaç hem merakımızı gidermek, hem de siz sevgili okuyucularımıza bilgi vermek. İyi de yapmışız. En azında mevcut yönetimin sunacağı liste dışında başka bir listenin olduğunu öğrendik. O listede, Akif Cirit’in oluşturacağı liste. Akif Cirit bilindiği gibi emekli bir eğitimci, aynı zamanda Aksu Belde Eski Belediye Başkanı Mehmet Cirit’in Ağabeysi. Diğer liste ise, malum CHP’nin mevcut İlçe Başkanı Kenan Yıldız’ın oluşturacağı liste. Şimdiden her iki adaya başarı dileklerimizi iletiyoruz.      

Her şey nasip

Muhtar ziyaretleri çerçevesinde Aksu’ya gelen MHP heyeti gazetemizi de ziyaret etti. Hoş bir sohbet gerçekleştirdik. Laf lafı açtı. Sorular cevaplar derken ziyaretin sonuna gelindi. Giderayak lafı, MHP’nin daha önce temeli atılan, sonra ara verilen ve MHP’nin İl Yönetim Kurulu Üyesi İş AdamıTuran Alma tarafından tekrar yapımı üstlenen İl Binasına gelindi. Bilindiği gibi Turan Alma’nın da uzun bir süre Aksu’da iş yapmışlığı var. Kulislerde önümüzde ki yerel seçimlerde Aksu’da MHP’den Belediye Başkan Aday’ı olacağı konuşuluyor.

Bizde haliyle sevgili dostum ve MHP’nin deneyimli siyasetçilerinden İl yönetim Kurulu Üyesi Zeki Tunç’a sorduk. Lafı yuvarlayan Zeki Abimiz, Turan Alma arkadaşımız,  şu anda Partimizin Yönetim Kurulu Üyesi. Bir şey demek erken olur” şeklinde yanıt vererek geçiştirmeye çalıştı. Bu arada lafa giren MHP Aksu İlçe Başkanı Kemal Kara ise, hepimizi kahkahaya boğan net ifadeyle şöyle bir cevabı oldu. “İnsanlar ana rahmine düşünce, ne olacağı alınlarına yazılır. Dört sene öncesine kadar benim İlçe başkanı olacağım belli değildi. Ama nasip oldu. Süreç öyle gelişti, İlçe Başkanı oldum. Şayet nasipse, alnına yazılmışsa kaderin önünde de kimsenin durma şansı yok. Değilse de yapacak bir şey yok…

Haliyle bu sözün üzerine bizim de diyecek bir şeyimiz olmadı. Bundan dolayı, bizleri gülümsettiği gibi, bir o kadarda düşündüren bu yaşanmışlığı sizlerle paylaşmak istedik. Zaman her şeyin göstergesi olacak.     

Son Güncelleme: 14.11.2017 15:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.