Akcan: "Kentin yönetimine talibim"

İYİ Parti Aksu Belediye Meclis Üyesi Nevzat Akcan, siyasetin temiz yapılabileceğini millete göstermek için yönetime talip olduğunu dile getirdi. Akcan, “Tek felsefem dürüst siyaseti Aksu’ya getirmek. Muhalefeti düşman olarak görmemek lazım.  Hangi partiden olursa olsun milletin fikri önemlidir. Bizim amacımız Aksu’yu geliştirmek, turizm ve tarım sektörlerini nasıl daha ileri taşırız olmalı” dedi.

06 Haziran 2022 Pazartesi 12:06
Akcan: "Kentin yönetimine talibim"

Temiz siyaset için

İYİ Parti Aksu Belediye Meclis Üyesi Nevzat Akcan, Youtube ve Facebook üzerinde yayın yapan  Güneyhaberci TV’nin konuğu oldu.  Ergin Çevik’in hazırlayıp sunduğu Özgür Masa’nın sorularını yanıtlayan ve tarımcı kimliğiyle de ön planda olan İYİ Partili Akcan, siyasi hedeflerinin yansıra, tarım politikaları üzerine açıklamalarda bulundu. Temiz bir siyaset istediğini de dile getiren Akcan, “Aksu siyasetinde bütün hevesim temiz bir siyaset için” dedi.

İleriyi görmek lazım

Yanlış tarım politikaları yüzünden, tarım sektörünün zorlu bir süreçten geçtiğini dile getiren İYİ Parti Meclis Üyesi Nevzat Akcan, “Üretim alanında tarım, özellikle bu yıldan itibaren çok zor zamanlardan geçiyoruz. 5-6 yıldır bu günlerin geleceğini biliyordum. Gerçekten ülkeni ve tarımı seviyorsan bugünlük düşünmemek, ileriyi görmek gerekir. 50-100 yıllık projeler yapılıyor dışarıda, biz de bu şekilde projeler yapmalıyız. Örtü altı tarımında çok iniş çıkışlı bir süreç yaşadık, devlet politikamız olmadığı için çok zikzak çiziyoruz. Yeni sezondan çok endişeliyim” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Tarıma bakışımız yanlış

Avrupa’da birçok ülke gezdiğini de dile getiren Akcan, “Hiçbiri bizim kadar çalışkan değil. Doğalgaz sorunları yüzünden önümüzdeki sezon Avrupa’nın tarımında düşüş olacağını düşünüyorum. Biz de enerji ve su kaynaklarımızı daha verimli kullanabilmek adına yeni projeler geliştirmeliyiz. Hala 50 yıllık sulama kanallarını kullanıyoruz. Biz sisteme uymak zorundayız, sistem bize uymayacak. Dünya piyasası ne istiyorsa, ona göre üretimleri planlamalıyız. Avrupa pazarına ayak uydurmamız gerekli. Bizim tarıma bakışımız yanlış. Tarım sevdirilmeli” diye konuştu.

Aksu’dan kazandık

Kentin yönetimine talip olduğuna da dikkat çeken İYİ Partili Akcan, “Biz ne kazandıysak Aksu’dan kazandık. Bu yüzden ne verebilirsek, vermek istiyoruz. Kirli bir siyaset istemiyorum. Siyasetin temiz yapılaması gerektiğini düşünüyorum. Nasip olursa, bu kentte belediye başkanı seçilirsem, temiz siyaset doğrultusunda çalışmalarımı yapacağım. Halkın bana  ‘-yalan konuşuyor, haram yiyor’ demesini istemem. Bu gözle bakılması beni üzer. O yüzden atacağım adımlar temiz siyaset üzerine olacak. Felsefemiz, Aksu için temiz siyaset olacak” dedi.

Kim olursa olsun

Partinizde şimdiden aday adayı bolluğu var. Bu karenin içerisinde kendinizi ne derece şanlı görüyorsunuz?” şeklinde ki soruya Akcan, “Hüsrana uğrayacağım açıklamayı yapmam. Ben bu partinin çatısı altında, partimde uygun gördüğü takdirde bu millete en iyi şekilde hizmet etmek istiyorum. Bu işler nasip kısmet işi. Nasibimizde varsa olur. Olmadığı takdirde, Genel Merkezin aday olarak göstereceği herhangi bir arkadaşa da saygı duyarım. Hepsi pırıl pırıl insanlar. İlla ki ben olacağım diye bir şey yok tabii ki. Kim olursa olsun arkasında olacağız” şeklinde cevap verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.