Zirve bize yaradı

Dünya liderlerine ev sahipliği yapan Antalya’daki altyapı seferberliğinden Aksu da nasibini aldı. Kundu ve Belek bölgeleri yeni bir yolla birbirine bağlandı.

16 Kasım 2015 Pazartesi 11:42
Zirve bize yaradı


İlçemiz ile Türkiye’nin en büyük golf merkezi arasındaki ulaşımı 4 dakikaya indiren yeni yol rekor sayılacak bir sürede tamamlanarak hizmete girdi.
G-20 ZİRVESİ için havaalanı ile Belek güzergahında altyapı seferberliği gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi 31 kilometre yeni yol, 4 bin 900 metre yağmur suyu hattı, 2 köprü inşa etti. Aksu’daki dünyaca ünlü turizm bölgesi Kundu ile Belek, 6.5 kilometre uzunluğundaki yeni yol ile birbirine bağlandı. Daha önce 45 dakika süren ulaşım bu yol ile 4 dakikaya düştü.

PEYZAJ ÇALIŞMALARI
Zirve kapsamında EXPO 2016 Antalya- Kundu Yolu, Kundu-Belek Yolu, Belek-Kadriye Turizm Yolu, Kardeş Kentler Caddesi olmak üzere toplam 31 kilometrelik yol çalışması yapıldı. Kundu ve Belek arasındaki yeni yol rekor bir sürede bitirilerek G-20 zirvesine yetiştirildi. Peyzaj çalışmaları tamamlanan yol açılmadan önce Kundu- Belek arası 45 dakika sürüyordu.

DEREYE YENİ KÖPRÜ

Beşgöz ve Aksu dereleri üzerine 2 köprü inşa edildi. Aksu Köprüsü 7 ayaklı, 2x8 metre genişliğinde ve 144 metre uzunluğunda, Beşgöz Köprüsü ise 3 ayaklı 2x8 metre genişliğinde 70 metre uzunluğunda yapıldı. Büyükşehir Belediyesi, Belek’le Kadriye arasındaki 8 bin 500 metre uzunluğundaki, 12 metre genişliğindeki turizm yolunu da Antalya’ya yakışır hale getirdi.

KUNDU DAHA GÜZEL
G-20 çalışmaları kapsamında havalimanını Kundu turizm bölgesine bağlayan 6 bin 100 metre uzunluğundaki çift şeritli Kardeş Kentler Caddesi de yeniden asfaltlandı. Havalimanına gelen konukları Kundu üzerinden Belek’e taşıyacak güzergahın başında bulunan cadde, modernize edildi. Asfaltın yanı sıra caddenin yağmur suyu drenaj hattı, aydınlatılması peyzaj düzenlemesi yenilendi.



 

Son Güncelleme: 16.11.2015 11:49
Anahtar Kelimeler:
BelekKunduG- 20 Zirvesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.