Tarım üreticisi bu sezon memnun

Aşırı sıcakların gelmesiyle beraber tarım sektöründe sahil bandında üretim sezonu sona erdi. Yılın değerlendirmesini yapan Antalya toptancı Hal Dernek Başkanı Hasan Ali Yılmaz, üreticinin bu yıl memnun kaldığını ifade etti.  Yılmaz, “Bu yıl maliyetlerimiz yüksek olmasına rağmen üretici memnun. Bir taraftan yeni ihracat kapılarının açılması, bir taraftan da turizm sektörünün canlanması Antalyalı üreticiyi kurtardı" dedi.

26 Temmuz 2022 Salı 13:36
Tarım üreticisi bu sezon memnun

Turizm sektörü tarımı canlandırdı

Türkiye'nin örtü altı üretiminin söz sahibi Antalya'da üretilen sebze ve meyveler hem iç piyasaya, hem yurt dışına gönderiliyor. Aşırı sıcakların gelmesiyle beraber tarım sektöründe sahil bandında üretim sezonu sona ererken, bu boşluğu yayla seralığında üretilen ürünleri dolduruyor. Üreticilerin bütün sezon büyük emekle yetiştirdiği ürünlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Antalya Toptancı Hal Dernek Başkanı Hasan Ali Yılmaz,  “Antalya’da turizm sektörünün hareketlenmesiyle tarım sektörü de canlandı. Pandemi döneminde maliyetleri karşılamada zorlanan üreticilerimiz, bu sezon para kazandı. Bu yıl maliyetlerimiz yüksek olmasına rağmen üretici memnun. Turizm sektörünün canlanması Antalyalı üreticiyi kurtardı” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

7 milyon ton üretim yapılıyor

Yılmaz, “Kentimizde bulunan oteller tarım sektörüne büyük katkı sağlıyor. Otellerin tamamı dolu. Sebze üretimimiz geçen sene düşüktü, bu yıl maliyetlerimiz yüksek olmasına rağmen üretici memnun. Parasını kazandı. Turizm bir anlamda bizim için görünmeyen ihracat. Yurtdışına göndermişiz, tüketilmiş ya da buradaki otellerde yabancı misafirler için kullanılmış, bizim için bir farkı yok. Geçen yıl pandemi nedeniyle durağan geçen turizm sezonunun bu yaz yeniden hareketlenmesi tarım sektörünü de mutlu etti. Üreticiler, otellerin yeniden ürün satın almaya başlamasıyla birlikte hasat ettiği ürünlerin bir bölümünü pazara götürmeden direkt otellere veriyor” Kentte sezonda 7 milyon ton yaş sebze ve meyve üretiliyor” dedi.

Tarım her şekliyle korunmalı

Önümüzdeki sezon için de umutlu olduklarını ifade eden Antalya Toptancı Hal Dernek Başkanı Hasan Ali Yılmaz, “Beklentilerimiz oldukça yüksek. İnşallah umduğumuz gibi yeni bir sezon geçiririz. Girdi maliyetleri oldukça yüksek. Tüm buna rağmen çiftçimizin ürettiği ürünler maliyetin altında satılırsa bu herkes için bir felaket olur. Çiftçi umduğunu bulursa üretir. Tarımın ne kadar büyük bir değer olduğu pandemi sürecinde bir kez daha ortaya serildi. Bu değerin korunması için çiftçimizin ürettiği ürünü değerinde satmasıyla olur. Pandemi sürecinde tüm sektörlerde üretim anlamında hayat dururken, tarım sektörü canla başla üretmeye devam etti” diye konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.