Pazarı soğuk vurdu

Türkiye'nin narenciye bahçesi Antalya'da ürünler soğuktan etkilenince fiyatlarda artış oldu.

14 Aralık 2013 Cumartesi 11:47
Pazarı soğuk vurdu
ANTALYA'yı etkisine alan soğuk ve şiddetli rüzgar, halk pazarlarında da kendini hissettirmeye başladı. Türkiye'nin narenciye bahçesi Antalya'da ürünler soğuktan etkilenince fiyatlarda artış oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'nde yaşanan fiyat artışı, halk pazarlarına yansıdı. Birçok üründe fiyat artışı yaşanırken, bazı meyve sebzelerde de düşüş meydana geldi.


Soğuk havaların başladığı 7 Aralık günü kilo fiyatı 1.30 TL olan dolmalık biberin fiyatı 2 TL'ye, 2.5 TL'den satılan kapya biber 3 TL'den satıldı. Çeri domates 3.5 TL'den 4 TL'ye, sırık ayşe fasulye 2 TL'den 2.5 TL'ye, salatalık 1 TL'den 2 TL'ye, kabak 80 Krş'tan, 1.5 TL'ye, patlıcanın kilo fiyatı ise 1.7 TL'den 2.3 TL'ye yükseldi.


Soğuklarla beraber fiyatları düşen ürünler de göze çarptı. 1 hafta önce 1.2 TL'den satılan karnabahar 80 krşa geriledi. Aynı şekilde kerevizin kilo fiyatı da 1.5 TL'den 1 TL'ye düştü. Meyvelerde ise mandalina ve portakalda fiyat düşüşü yaşandı. 7 Aralık günü kilosu 2 TL'den satılan mandalina 1.5 TL'den vatandaşa ulaştı. Siyah üzümün fiyatı ise 3 TL'den 2 TL'ye geriledi.

 

Son Güncelleme: 14.12.2013 11:57
Anahtar Kelimeler:
AntalyaNarenciyePazarSoğuk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murat acun 2013-12-14 15:50:08

sayın medya sızın hıc ısınız yokmu gelıp gordunuzmu cıfcıyı gece soba yakarken malıyetını rezıllıgını bu mıllet bu cıfcının hakkını odeyemez domates hepsı 5tl.olsada bu masrafla bızım emeyımız bosa gıdıyor medyadan lutfen emege saygı dıyorum