Liselere Geçiş Sınavı’nın provası yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı’nca 5 Haziran’da gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sınavı öncesi Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, il genelinde prova niteliğinde sınav gerçekleştirildi. Aksu’da da İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen ve Şube Müdürü Hasan Kürlü Aksu Ortaokulu Müdürlüğü’nü ziyaret ederek yapılan sınavla ilgili incelemelerde bulundu.

30 Mayıs 2022 Pazartesi 13:37
Liselere Geçiş Sınavı’nın provası yapıldı

8’nci sınıf öğrencilerini bu hafta zorlu bir sınav maratonu bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 05 Haziran 2022 Pazar günü gerçekleştireceği Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav öncesi, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilerin sınav heyecanının giderilmesi amacıyla, İl genelinde 8. Sınıf öğrencilerine yönelik 23 Mayıs 2022 tarihinde prova niteliğinde sınav gerçekleştirdi. Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen ile Şube Müdürü Hasan Kürlü, Aksu Ortaokulu Müdürlüğünü ziyaret ederek yapılan sınavla ilgili incelemelerde bulundu.

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen, “Bakanlığımıza bağlı okullarda eğitimini sürdüren öğrencilerimizin; akademik becerileri ve gelişimlerinin desteklenmesi, öğrenme kayıplarının giderilmesi, tüm öğrencilerimize eşit öğrenme fırsatları sunulması, yardımcı kaynaklara erişimin kolaylaştırılması ve kaynak çeşitliliğinin artırılması için, Bakanlığımızca benimsenen ölçme ve değerlendirme politikalarına yönelik olarak 8. sınıf öğrencileri için LGS Çalışma Kitapları ile 12. Sınıf öğrencileri için TYT-AYT Soru Bankaları kitaplarını dağıttık. Bu dağıtımı tüm okullarımıza yaptık. İlçemizde 8. sınıf öğrencileri için 1026 adet LGS Çalışma Kitabı, 12. Sınıf öğrencileri için 5040 adet TYT Soru Bankası, 3036 adet AYT Soru Bankası olmak üzere toplamda 9102 yardımcı kaynak ücretsiz olarak öğrencilerimize dağıtılmıştır” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.