Aksu depremzedeler için tek yürek oldu

Yüzyılın en büyük felaketlerinden olarak nitelendirilen Kahramanmaraş Depremi'nin yaralarını sarmak için ülke genelinde olduğu gibi Aksu ilçesi de adeta tek yürek oldu.

14 Şubat 2023 Salı 12:39
Aksu depremzedeler için tek yürek oldu

6 Şubat’ta sabah saat 04.17 ‘de Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve ardından 7.6'lık yaşanan iki yıkıcı deprem, Türkiye'yi yasa boğdu. Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma neden olan depremin ardından can kaybı sayısı 30 bini geçti. Binlerce yaralı enkaz altından çıkarılarak hastanelere sevk edildi. Evleri kullanılamaz hale gelen depremzedeler çeşitli illere ve Antalya’da kapılarını açan otellere yerleştirildi.

Aksu’da 5 bin depremzede

Yaşanan depremin yaralarını hızlıca sarabilmek adına Aksu’dan depremzedeler için yardımlar bölgeye ivedilikle gönderildi. Aksu Belediyesi tarafından tırlara yüklenen ısınma, su ve yiyecek malzemeleri deprem bölgesine ulaştırıldı. Ayrıca bugüne kadar, Aksu sınırları içeresinde ki oteller ile Adalet Bakanlığı Dinlenme Tesislerinde 5 bine yakın depremzedenin misafir edildiği, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin tarafından ifade edildi. Bu rakamın daha da artacağı söylenirken, bunun yanı sıra Aksu’da yakın akrabalarının yanına gelen depremzedeler için Aksu Belediye çadır ve konteynır temin ettiği, ayrıca gıda yardımında bulunuyor.  

Aksu’nun destekleri sürüyor

Aksu Kaymakamlığı ve Aksu Belediyesi tarafından yürütülen depremzedelere yardım kampanyası kapsamında hafta boyunca deprem bölgesine malzemeler gönderildi. Türkiye’yi yasa boğan deprem sonrası acilen kampanya başlatan Aksu Kaymakamlığı ve Aksu Belediyesi vatandaşlardan önemli destek aldı. Her gün akın akın belediye binasına gelen vatandaşlar, adeta yardımda yarıştı. 35 mahallenin muhtarları kendi mahallerinde bir taraftan yardım toplarken, Aksu Kaymakamlığı da ayrıca EXPO Fuar alanında kurduğu yardım stantlarında gelen yardımları deprem bölgesine gönderdi. Bu yardımlar halen devam etmekte.

Aksulu vatandaşlar depremzedelere yardım için sıraya girdi. Siyasi partiler, muhtarlıklar, sivil toplum örgütleri, vatandaşlar depremden etkilenenlere yardım için seferber oldu. Gıda, battaniye, su, bebek kıyafetleri, mamaları başta olmak üzere Aksulular evlerinde hazırladıkları salçalarından tutun da zeytinyağlarına varana kadar deprem bölgesine göndermek için belediyeye teslim etti.

Biriken malzemeler hafta boyunca deprem bölgesine gönderildi. Dualarla uğurlanan araçlardaki malzemeler deprem bölgesindeki vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda hazırlandı.

Başkan Şahin, yardımlarımız depremzedelere ulaştı

Hayırseverlere teşekkür eden Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Biz güçlü ülkeyiz, yaralarımızı birlikte sarmaya devam edeceğiz. Yardımlarımız inşallah kazasız belasız, hayırlısı ile yerine ulaştı. Tırlarımızı AFAD’ın organize ettiği yerlere gönderdik. O bölgelere can suyu olmaya çalışıyoruz. İş makinelerimiz de bölgede çalışmalara devam ediyor. Ülkemizin başı sağ olsun. 35 mahallemiz var, sağ olsun muhtarlarımız, siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, vatandaşlarımız destek oldu” şeklinde konuştu.

BBP İlçe Başkanı İsmail Metin, “Allah devletimize zeval vermesin, destek olanlardan Allah razı olsun.” derken; Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Cihangir Yılmaz, “Ülkemizin başı sağ olsun. Yardımlarımız devam edecek”dedi.

AKGİAD Başkanı Ali Yavuz konuşmasında, “Gün birlik olma günü. Yardımlarımıza elimizden geldiğince devam edeceğiz.” dedi. Kundu Esnaflarını Koruma Derneği Başkanı Metin Kanmaz, “Vatanımızın, milletimizin başı sağ olsun. El birliği ile bu acıları da atlatacağız.” derken, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Onur Çoşgun, “Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. İlçemizde el birliği ile yardımcı olmaya çalışıyoruz. Beraberliğimiz hiçbir zaman bozulmasın. Dualarımız deprem bölgesinde.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.