Aksu'da güreş şenliği 3 güne çıkıyor

Daha önce sadece bir günde tamamlanan, geçtiğimiz sezon konser organizasyonuyla birlikte iki güne çıkan Aksu’daki güreş etkinliği, sünnet şöleninin de eklenmesi ile bu yıl 3 güne yayılacak

18 Temmuz 2023 Salı 16:39
Aksu'da güreş şenliği 3 güne çıkıyor

Aksu Belediyespor Kulübü Başkanı Mehmet Selvi, kulübün faaliyetlerini, sona eren futbol sezonunu ve devam eden etkinlikleri anlattı. Bu yıl yapılacak Aksu Yağlı Pehlivan güreşlerinin 3 gün süreceğini belirten Başkan Selvi, “Aksu’da daha önce bir günlük güreş oluyordu. Geçen yıl Cumartesi gününe konser koyduk, Pazar günü güreş yaptık. Bu sene belediye başkanımızın önderliğinde etkinlik üç gün olacak. Sünnet şöleni, konser ve güreş. Konser iki gün de verilecek. Belediyemiz bir de sünnet şöleni yapacak. Geniş bir katılım bekleniyor. Bu sene biraz daha teferruat yapacağız” dedi.

BAŞKAN ŞAHİN KARAR VERECEK

Konser ve güreşin aynı gün olmasının saha sıkıntısına neden olup olmayacağına da açıklık getiren Aksu Belediyespor Kulübü Başkanı Mehmet Selvi, “Futbol sahasıyla, güreş sahası yan yana. Belki konseri yan tarafa alır, güreş de kendi sahasında yapabiliriz. O başkanımızın tasarrufunda olacak bir tercih” şeklinde konuştu.

KIRKPINAR BEKLENTİSİ TUTMADI

Kulüp olarak yağlı güreşlere önem verdiklerini belirten Selvi, “Güreşler devam ediyor ve her hafta sonu bir yerde güreşler yapılıyor. Daha Kırkpınar'dan yeni çıktık. Kırkpınar'da da bu sene beklentimiz vardı. Tam olarak beklentimize karşılık bulamasak da sporcumuzun biri boy atladı. Küçük orta küçükten, küçük orta büyük boya atladı ve çeyrek finale kaldı. Oradan en az bir madalya bekliyorduk. İki sporcumuzun yaşadığı sakatlıklar oldu. Bu da bizim için dezavantaj oldu.  Her şeye rağmen kaldığımız yerden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ÇAYIRDAN MADALYA BEKLENTİSİ

Kulüp olarak 2023’te birçok başarıya imza atmayı düşündüklerini söyleyen Selvi, şunları söyledi: “Daha önümüzde lig güreşleri var. Elmalı, Ordu Aybastı. Bursa, Manisa Yunus Emre ve Kurtdere güreşleri var. Aksu’da kendi güreşlerimiz de var. Bunlardan bizim hedefimiz büyük. Allah nasip kısmet ederse, minderde de çalışma yapacağız ama şu an işimiz yağlı güreş”.

AMATÖR FUTBOL BİTTİ

Amatör futbolda sezonun bittiğini belirten Selvi, “Mücadele ettiğimiz U11, U12, U13, U14, U15 ve U16 ligi maçları sona erdi. Şimdi yaz spor okullarıyla alakalı çalışmamız var. Judo branşında da başarılıyız. Bunun dışında etkili olduğumuz güreş branşımız var. Bunun yanında Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ile ortak hareket ediyoruz. Onlarda olmayana biz, bizde olmayana da onlar destek veriyor. Kulüp olarak sporcularımızın formasından şortuna, tişörtünden çorabına kadar malzemelerini karşılıyoruz. Bunu da belediyeden aldığımız destekler sayesinde yapabiliyoruz” diye konuştu.

YAZ OKULLARINA İLGİ BÜYÜK

Yaz spor okullarına yoğun ilgi olduğunu, hergün 10-15 sporcunun kayıt yaptırdığını belirten Başkan Selvi, yaz spor okulu çocuklarına 250 tane forma yaptırdıklarını anlattı. Sadece futbolda 7 tane takımlarının olduğuna işaret eden Selvi, “Güreşte ve judoda 50’nin üstünde sporcumuz var. Yaz spor okullarında da beklentimiz bayağı bir yüksek. Aksu Belediyespor Kulübü’nün tescilli 3 tane branşı var; judo güreş ve futbol. Ama diğer branşlara da destek veriyoruz” görüşlerine yer verdi.

2025 HEDEFİ; KIRKPINAR

Aksu Belediye Spor Kulübü'nün başına geçtiklerinde kulübün sadece teorik olarak olduğunu ancak sporcusunun ve tesisin olmadığını belirten Selvi, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ekibimizle beraber sıfırdan aldık burayı. Yaptığımız çalışmaların ardından futbolda gol kralı çıkardık, güreşte uluslararası turnuvalarda madalya aldık. Milli sporcularımız oldu. Yağlı güreşlerde yine başarımız ortada. Bunun dışında da yine judoda da uluslararası turnuvada madalya aldık. Hiçbir zaman kısa hesap yapmadık. Planlamamızı uzun vadeli yaptık ve hedeflerimize yerine yavaş yavaş ulaşıyoruz. Avrupa ve Dünya çapında hedeflerimiz var. Kırkpınar’da 2025 yılına hedef koyduk. Allah nasip ederse 2025’te Aksu'dan bir tane Kırkpınar başpehlivan çıkaracağız”.

ÖDÜLLERİN SAYISI TUTULAMADI

Bugüne kadar kazandıkları madalyalardı sayamadıklarını ifade eden Selvi, konuşmasını şöyle tamamladı: “2014 yılından bu yara kazandığımız ödüllerin toplamını saymamız çok zor. Neredeyse her hafta bir sporcumuz derece yapıyor. Tüm branşlarda sporcularımızın yaptığı derecelerin sayısı belki 1000 oldu. Sadece geçen hafta 6 tane madalya aldık. Hala yarışmada olan ve derece beklediğimiz sporcularımız var. 19 tane judocumuz şu an Kocaeli'de. Oradan da birincilik ikincilikler bekliyoruz. Sporda en büyük hedefimiz; çocuklarımızı başarılı kılmak ama bunun yanı sıra da bu çocukları kötü alışkanlıklara bulaştırmadan önce topluma düzgün bireysel olarak yetiştirmek. Görevimiz bu.” 

Anahtar Kelimeler:
AksuAntalyaGüreşşenlik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.