Kara yolu mandalina bahçesine dündü

Antalya'da ışıkta duran kamyona, tırın arkadan çarpması sonucu meydana gelen ve tırın hurdaya döndüğü kazada şans eseri kimsenin burnu bile kanamadı. Tır sürücüsü hurdaya dönen araç içerisinden itfaiye ekiplerince sapasağlam çıkarılırken, tırın arkadan çarptığı kamyondan çarpmanın şiddetiyle yola mandalinalar saçıldı.

26 Aralık 2023 Salı 12:08

Arif Kaplan
ANTALYA (İHA) -
Kaza, Alanya-Manavgat D-400 Karayolu'nda dün gece yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Alanya istikametinden Manavgat istikametine seyir halindeki Gürcan Soner Dalkıran’ın kullandığı 33 SP 708 plaka, 33 SP 709 dorse plakalı tır, Kızılağaç ışıklı kavşağında kırmızı ışıkta bekleyen Mehmet Erbey’in kullandığı 33 ADG 870 plakalı kamyona arkadan çarptı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans, jandarma, trafik ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimine bağlı kurtarma ekibi sevk edildi. Kurtarma ve sağlık ekipleri tarafından hurdaya dönen tır içerisinden çıkarılan tır sürücüsü ve arkadan çarptığı kamyonun sürücüsü 112 Sağlık ekiplerinin ambulansta yaptığı kontrolün ardından önemli bir şeylerinin olmadığını belirterek hastaneye gitmeyi kabul etmedi.
Öte yandan, kırmızı ışıkta beklediğini belirten kamyon sürücüsü, bir anda tırın arkadan kendi aracına çarptığını, büyük ihtimalle kazanın tır sürücüsünün direksiyon başında uyumasından kaynaklandığını söyledi.

Mandalinalar yola savruldu
Çarpmanın şiddetiyle kamyonun kasasında bulunan mandalinalar yola savrulurken, Kızılağaç kavşağında Alanya-Manavgat istikametine kapanan yol, kamyonun yolun sağ şeridine çekilmesinin ardından açıldı. Yaklaşık 3 saat boyunca yolda trafik tek şeritten kontrollü olarak sağlandı. Tırın yoldan kaldırılması ve Karayolları ekiplerinin yolu temizlemelerinin ardından trafik akışı normale döndü.

Kaza yapan araçlar Mersin'den Antalya'ya yük getiriyordu
Kaza yapan kamyon ve tırın Mersin’den Antalya’ya geldikleri, kamyonun mandalina, tırın ise bakliyat taşıdığı bildirildi.
Antalya-Alanya D-400 Karayolu'nda Serik ve Alanya arasında kalan Manavgat sınırlarında yol aydınlatmasının olmamasının kazaların en önemli nedeni olduğu belirtildi. Aydınlatma olmaması nedeniyle özellikle trafik lambalarının olduğu kavşaklarda sık sık ölümlü ve yaralamalı kazalar yaşanıyor. 2 gün önce Aşağı Işıklar kavşağında otomobilin motosikletle çarpışması, aydınlatma olmaması nedeniyle arkadan gelen araçların yerde yatan motosiklet sürücüsünü görmeyerek üzerinden geçmesi sonucu ölümlü kaza yaşanmıştı.

Son Güncelleme: 26.12.2023 12:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.