Kundu bölgesi Aksu’nun Avrupa yüzü. Konaklama yerleri, çarşısı, yolları, evleri ahenk içerisinde bir yer.
Otellerin tamamı yabancı yatırımcı (Aksulu olmadığı için yabancı yatırımcı diyorum, çünkü Aksu’da başka bir şehirden gelmiş olmanız bile Aksu’da yabancısınız anlamına geliyor) neyse bunlara takılıp kalmayacağım, takılıp kalanların hali ortada, hala takıldıkları yerde öylece duruyorlar.

Kundu’lu esnaf sorunları olmasına rağmen genelde mutlu, turistler her yerde cıvıl cıvıl, Kundu’ya gittiğiniz zaman kendinizi “ALİCE” gibi oluyorsunuz. Hatırlarsınız okulda okuduğumuz “Alice Harikalar Diyarında” adlı bir kitapta olduğu gibi.
Oteller sadece tek düze yapılardan ibaret değil, otellerin her birinin mimarisi o otele kişilik kazandırmış.
Kundu’ya ilk gidişim değil daha Aksu’ya gelmeden önce, Kundu’yu görmüştüm, o zaman da çok etkilenmiştim.

Aksu bölgesinin tamamının Kundu bölgesi olmasını istemem açıkçası, Kundu bölgesi kendini tamamlamış ve ilerleyerek gelişmekte olan bir yer. Aksu’da, yörenin konseptine ilişkin işlenebilecek onlarca alan mevcut, mesela Perge, tarih kenti olarak düzenlenebilir, mesela, Yurtpınar- Murtuna- Alaylı tarım kenti olarak planlanabilir, mesela Kurşunlu ultra tarım kenti, orman kenti ya da ne bileyim ağaç kenti olarak planlanabilir gibi, yine Altıntaş villa kent olarak planlanabilir, şehir merkezine başka bir tasarım yapılabilir, çevre mühendisi değilim, zaten yazarken de mesela diye yazdım, ayrıca bu konuda bilimsel bir çalışma yapılırsa bunu da sizinle paylaşırım.
Tabii dikkate alınması gereken bir konu daha var ve bence gözden kaçırılıyor, buranın halkı kendi memleketine yabancılaştırılıyor. Örneğin, halka ait tek bir sahili ve plajı yok, Aksu’da yaşayan halkın yüzde kaçı bu ilçesinde bulunan otellerde tatil yapabiliyor, burada yaşayan gençlerin ve çocukların yüzde kaçı su sporlarına yönlendiriliyor ya da bu konuda eğitim alıyor.

Sorarım size? Yabancı sermaye evet kapımızı çalıp kentimize çok şey kazandırıyor ama biz ne kadar yararlanıyoruz? Neden kendimize o lüks otellerde tatil yapma hakkı tanımıyoruz?
Gelişmişliğin göstergesidir, yeniliklerden yararlanabilmek, kendimiz için yapamıyorsak çocuklarımıza bunu öğretebilmeliyiz. Bütünün bir parçası olmayı başaramazsak, parçalanıp yok olmamız da kaçınılmaz.
Ben belediye başkanı olsam, Aksu’da ne kadar ilkokul ve ortaokul öğrencisi varsa bu otellerde kamp yapma imkânı sağlardım, gelişmişliği yerinde yaşatamazsak, gelişme şansımız ortadan kalkar diye düşünüyorum.
Ellerine sağlık Kundu’yu, Kundu yapanların, şimdi sıra Aksulularda ayağınıza kadar gelmiş gelişmişlik örneğinden nasiplenin derim.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.