Önümüzdeki yerel seçimlere şimdiden hazırlanan CHP Aksu İlçe Başkanlığı, 35 mahallede alan çalışması için start verdi. CHP İlçe Başkanı Kenan Yıldız, “Ben ve arkadaşlarım, hem yerel hem de genel seçimde, Aksu’dan birinci parti çıkmamız için her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız. Gece gündüz çalışacağız ve Aksu Belediyesi’nde CHP’li bir yönetimi göreve getireceğiz” dedi. İlçenin güneyindeki mahallelerde ziyaret programını tamamlayan CHP, kuzeydeki mahallelerde Deniz Baykal’ın da katılacağı turlara çıkacak.
CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız’ı son dönemde görenler, yoğun bir tempo içinde olduğuna dikkat ediyorlar. Bizim de gözümüzden kaçmadı bu görüntü ve bir fırsatını bulup kendisine sorduk: “Hayır mı Başkanım, ortada seçim falan yok, bu performans nereden kaynaklanıyor?” Başkan Kenan Yıldız, “Size uğrar bir çayınız içerim, orada konuşuruz” dedi ve söz verdiği gibi uğrayıp, şimdi okuyacağınız sohbeti gerçekleştirdi. Virgülüne dokunmadan sizlerle paylaşıyoruz.



-Sayın Başkan, CHP’nin son dönemde Aksu’da tempoyu artırdığı gözleniyor. Bu konuda bilgi alabilir miyiz?
-Aksu’nun güney mahallelerinde, milletvekillerimizle çok güzel çalışmalar gerçekleştirdik. Milletvekillerimiz Niyazi Nefi Kara, Devrim Kök ve Mustafa Akaydın, güney mahallelerinde Pazar yerlerini dolaştılar, esnaf ziyaretleri yaptılar. Vatandaşlarımızla çok güzel istişarelerde bulunduk, sorunlarını dinledik. Vatandaşımızın, “Dinleseniz de elinizden bir şey gelmiyor” diye düşündüğü de oluyor. Milletvekillerimiz de onlara, “Nasıl gelmez, biz sizin sorunlarınızı not alıyoruz ve ilgili bakanlıklara bizzat giderek takipçisi oluyoruz” diyorlar. Bütün bunlar çok güzel diyaloglar ve Aksulu vatandaşlarımız CHP ile derdini paylaşmaktan mutlu oluyor.

-Aksu’nun kuzey kesimindeki çalışmalar ne zaman başlayacak?
-O çalışmayı da çok yakında başlatacağız. Kayadibi’ne kadar olan mahallelerde, Genel Başkan Yardımcımız Çetin Osman Budak ve diğer milletvekillerimizle birlikte ziyaretlere başlıyoruz, mahalle turlarına çıkıyoruz. Vatandaşlarımız çok iyi hatırlar, Genel Başkan Yardımcımız Çetin Osman Budak, ATSO Başkanıyken Expo’nun gerçekleşmesinde çok ciddi katkılarda bulundu. O nedenle Expo alanı ile de yakından ilgilidir. Kimseden gizleyemezler, Expo’da birçok eksiklik ve hata oldu. Ancak, biz bunları söylediğimizde, kimileri hemen sinirleniyor, eleştiriyi kabul edemiyor. Bununla birlikte, dönüp dolaşıp bizim söylediğimiz yere geliyorlar.

-CHP’nin Aksu’daki mahalle çalışmalarına Eski Genel Başkan Deniz Baykal da katılacak mı?
-Kesinlike katılacak. Hatta bunu bizzat kendisi bize bildirdi. Zaten, Güzelyurt ve Pınarlı mahalle çalışmalarımıza Sayın Deniz Baykal da katıldı. Aksulu vatandaşlarımızın kederli ve sevinçli günlerinde de, hem Baykal hem de diğer milletvekillerimiz hep yanlarında olmuşlardır. CHP’de öyle, “Ben milletvekiliyim” diye böbürlenme yok. Vekil olan da halkın bir parçasıdır.

-Bu durumda, CHP’nin Aksu’da işi çok ciddi tutmaya başladığını söyleyebilir miyiz?
-Bunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ben, uçuk-kaçık ve boş konuşmalar yapmam. Lâf olsun diye siyasi söylemlerde bulunan adamı sevmem. Olmayacak duaya da “Amin” demem. Ama şu da bir gerçektir ki; artık Aksu’da Cumhuriyet Halk Partisi iddialı bir şekilde var. Bundan sonraki hedefimiz, ilk seçimde Aksu Belediyesini kazanmak ve halka gerçek hizmetin ne olduğunu göstermektir. Bunun için her türlü fedakârlığı yapacağım. Partimin benden istediği bütün fedakârlıklara hazırım. Aksu Belediyesi “vatandaşın evi” değil midir? Ama, dönüp baktığımızda, “bazı kesimler” dışında belediye binasına giden yok. Kardeşim siz, vatandaşa hizmet etmeye mi geldiniz, ayırım yapmaya mı geldiniz? İşte bu anlayışı CHP yıkacak ve o binayı Aksu’daki “herkesin evi” haline getirecek.



İSA YILDIRIM TAMAM GİBİ

Aksu eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ın CHP’nin önümüzdeki seçimde sahaya süreceği “Belediye Başkanı Adayı” olması giderek ağırlık kazanıyor. Sandık için henüz uzun bir süre var ve ortada henüz verilmiş bir “Parti Kararı” yok; ancak, “Sağdaki ve Soldaki” çok sayıda kanaat önderi, “CHP Yıldırım’la seçime katılır” düşüncesini savunuyor.

AKSU eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım, uzun bir siyasi yolculuğun ardından katıldığı CHP’yi “evi gibi” benimsedi. CHP’lilerin de Yıldırım’la “kan uyuşmazlığı” yaşamadıklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Hatta öyle ki, İsa Başkan’ın babası merhum Mehmet Yıldırım’ın, hem cenaze merasiminde hem de mevlidin de CHP’nin üst düzey katılımları olduğu dikkati çekti. CHP il yönetiminden Aksu’ya yansıyan bazı siyasi kulislerde de, “Keşke 2014 seçimlerinde İsa’yı Aksu’dan aday gösterseydik” değerlendirmeleri yapıldığı da kulağımıza geliyor.
Deniz Baykal’ın da İsa Yıldırım’a destek verdiğini hatırlatan CHP çevrelerinden kimi dostlarımız, “2019 yerel seçimleri için, İsa Yıldırım ismini Aksu’da ‘tamam gibi’ görebiliriz. Fakat siyasetin doğası biraz karışıktır. Yarın ne olur bilemeyiz” yorumunu yaptılar. Sağ’da siyaset yapan çok sayıda kanaat önderi de, “CHP’nin İsa’yla yola devam edeceği belli olmaya başladı” diye düşünüyor. İsa Yıldırım’ın kendisine sorduğumuzda ise şu yanıtı aldık: “Ben çalışmaya hazırım. Görev verilirse, bütün gücümle, Aksu için, ülkem için alnımın terini de, kanımı da akıtmaya hazırım.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.