Türel: Türkiye'nin en büyük dönüşüm projesi

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yıkım çalışmaları devam eden Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi'nin, Türkiye'nin en büyük dönüşüm projesi olacağını söyledi.

13 Ocak 2017 Cuma 17:09
Türel: Türkiye'nin en büyük dönüşüm projesi
Büyükşehir Belediyesi'nin Ocak ayı devam meclisi, Menderes Türel başkanlığında gerçekleştirildi. 34 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste Başkan Menderes Türel, Kepez-Santral mahallelerine uygulanacak kentsel dönüşüm projesinin Türkiye'nin en büyük dönüşüm projesi olacağını söyledi. Projenin iki mahallede 1000 dekarın üzerinde yer alacağını belirten Türel, 3 bin 200 hak sahibiyle sözleşme imzaladıklarını kaydetti. Meşakkatli bir yoldan geçtiklerini aktaran Türel, “Bu projede vatandaşın belediyeye güveni tamdır. Bundan sonraki süreç de aynı şeffaflıkla devam edecek. Bu konular meclise getirilmeyebilir. Ancak biz ne varsa meclise getiriyoruz. Türkiye'de en önemli hocalardan raporlar alıyoruz. İnce eleyip sık dokuyoruz. Türkiye'de benzeri bir kentsel dönüşüm projesi yok. İhalesi en şeffaf şekilde gerçekleşecek" diye konuştu.
Kepez-Santral dönüşüm projesinde ihale yetkisi istenen gündem maddesinde Ak parti ve MHP evet derken, CHP grubu çekimser kaldı. CHP Grup Sözcüsü Cansel Çevikol yeterli bilgi sahibi olmadıkları için çekimser oy kullandıklarını söyledi. Projenin ihalesi 19 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilecek.



BÜYÜKŞEHİR'E 20'NCİ KARDEŞ GELİYOR
Meclis'te Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne 20'nci kardeş şehir kararı da çıktı. Çin Halk Cumhuriyeti'nin Hefei Belediyesi ile kardeş olma kararı oy birliğiyle kabul edildi. Menderes Türel, Antalya'nın bugüne kadar 19 kardeş kenti olduğunu, bunların bir kısmı ile gayet iyi ilişkilerde bulunduklarını, bazılarıyla ise sadece isim kardeşi olduklarını vurguladı. Türel, “Çin'deki bu şehir Dışişleri Bakanlığı'nın teklifiyle gündeme geldi" dedi.

DÖNÜŞÜMDE EK SÜRE YOK
CHP'li meclis üyesi Recep Tokgöz, toplu ulaşımda kullanılan midibüslerin otobüslere dönüşmesinde son tarih olan 1 Şubat'ın uzatılmasını istedi. Türel, Tokgöz'e şu cevabı verdi: “Toplu ulaşımda devrim yapıyoruz. Önceki dönem yapılamayanları kararlıkla yapmaya çalışıyoruz. Sistemle ilgili sorun yok. Esnafla birlikte kol kola yapma iradesini sık sık gösteriyoruz. Evine ekmek götürmek isteyen gece gündüz direksiyon sallayan esnaf bizim de esnafımız. Bu sistem esnafın hayrınadır. Esnafla birlikte yürüme irademiz vardır. 31 Ocak'tan sonra bir saat bile uzatamayız. Sömestr tatilindeyken bu dönüşümü uygulamamız lazım."



BAŞKANIN BABASININ ARKADAŞI SÖZ ALDI
Türel'in konuşmasının ardından seyirci sıralarında oturan 80 yaşında bir vatandaş ulaşım esnafı olduğunu belirterek söz istedi. Görevlilerin engellemeye çalıştığı vatandaşa Türel söz vererek, isteğini sordu. Vatandaş, “Sayın başkan, babanın, dayının arkadaşı olarak, ananın babanın hatırına bu süreyi uzat. Herkes rezil durumda. Yaparsın yapmazsın bilemeyiz ama bizim günümüzü uzatmanı istiyorum. Baban ve dayınla çok çalıştık" dedi. Menderes Türel, bir süre uzatımı olmayacağını tekrarladı.

FETÖ'DEN TUTUKLU SOYDAL'IN YERİNE HACIARİFOĞLU
İçişleri Bakanlığı, CHP'den Meclis üyeliğine seçilen, ancak FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ve Meclis'e katılamadığı için üyeliği düşürülen Sıtkı Soydal'ın yerine Konyaaltı Belediyesi'nden CHP'li Mehmet Hacıarifoğlu'nu atadı. Büyükşehir Meclisi'ne ilk defa katılan Hacıarifoğlu'nu Başkan Menderes Türel kutladı.

Son Güncelleme: 13.01.2017 17:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.