Türel: Lara Beach'te tahliyeler yasal zorunluluk

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bugün sabaha karşı yangın çıkan Lara Beach Park'ta tahliyelerin yasal zorunluluk olduğunu belirterek, "Bu zorunluluk yerine getirilmediği için Milli Emlak Genel Müdürlüğü bugüne kadar birikmiş 6 milyon lira ve her gün için 30 bin lira ceza tahakkuk ettirmiştir. Taksimetre çalışır gibi" diye konuştu.

09 Nisan 2015 Perşembe 12:15
Türel: Lara Beach'te tahliyeler yasal zorunluluk
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü'nde yapıldı. Gündem görüşmeleri öncesi söz alan CHP Grup Sözcüsü Ruhi Beşiktaş, sabaha karşı işyerlerinde yangının da çıktığı Lara Beach Park'ta esnafın iki gündür sürdürdüğü eylemi gündeme getirdi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Türel, hukuki bir zorunluluğu yerine getirdiklerini söyledi. Lara'da tahliyelerin olmaması için milletvekilliği döneminde de esnafa sahip çıktığını anlatan Başkan Türel, "Lara plajı Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Bekir Kumbul tarafından Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden kiralanarak Zeytur adlı firmaya ihale edilmişti. Firma süresi boyunca işletilmiştir" diye konuştu. Sonrasında firmanın isim değişikliğine giderek alt kiracılarıyla bölgede faaliyet gösterdiğini anlatan Türel, "Fakat benim belediye başkanı olmadığım dönemde, CHP görevdeyken burada Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi'nin protokol yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle protokolü feshetmiştir" dedi.

Kendisinin göreve gelmesinin ardından protokol feshinin sözleşmenin sona ermesi anlamına geldiği şeklinde bir değerlendirme yaptıklarını aktaran Türel, fakat sözleşmenin fiilen bitmesinin ancak tahliyelerin gerçekleşmesiyle mümkün olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Bu durumdan kaynaklı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün Büyükşehir Belediyesi'ne bugüne kadar 6 milyon lira ceza işlettiğini ve her gün için 30 bin lira ceza tahakkuk ettirdiğini belirten Başkan Türel, "Taksimetre çalışır gibi Büyükşehir çok ciddi maddi yükümlülük altına girmiştir. Bu nedenle sözleşme feshi tahliye şartına bağlı olduğu için bu tahliyeleri gerçekleştirmek zorundayız" dedi. Tahliyelerin ancak işletmecilerin Büyükşehir'in karşı karşıya olduğu maddi yükümlülükleri karşılamasıyla mümkün olabileceğini belirten Türel, "6 milyon lira biriken ve her gün de 30 bin lira ödesinler, tahliye noktasında gereken adımları tekrar gözden geçirelim" çağrısında bulundu.

Aksi durumda kamu zararı oluşacağını kaydeden Türel, sözleşmenin tahliyelerle birlikte fiilen sona ermesinin ardından alana ilişkin Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden tahsis talebinde bulunacaklarını açıkladı.

Son Güncelleme: 09.04.2015 15:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.