Toplu ulaşıma Kayseri modeli

ANTALYA'da toplu ulaşımda 'Kayseri modeli' uygulanacak. Büyükşehir Belediyesi, her otobüse kilometre başına 4 lira ödeyecek. Her otobüse 8 bin kilometre garantisiyle ödeme yapılacak.

12 Ocak 2018 Cuma 17:32
Toplu ulaşıma Kayseri modeli

Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı devam meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında gerçekleştirildi. 50 maddenin karara bağlandığı mecliste, toplu ulaşım esnafı ile dün yapılan görüşme sonrası yeni sistem jet hızıyla ek gündem maddesiyle meclise geldi. Kısa bir aranın ardından toplum ulaşım esnafının yüzünü güldüren madde oybirliğiyle kabul edildi. Karar ile havuz sisteminden vazgeçildi. Şubat ayının başında geçilmesi planlanan sistem ile otobüslere kilometre başına belediye tarafından 4 lira ücret ödenecek. 8 bin kilometre garantisi ile çalışacak otobüsler, daha fazla kilometre yaptığında da yine her kilometre için belediyeden ücret alacak.

YENİ HATLAR OLUŞTURULACAK
Gündem maddesi hakkında konuşan Başkan Türel, Antalya'da toplu ulaşım esnafının kendilerinin çözüm ortağı olduğunu söyledi. Esnafın Antalyalıların memnuniyeti ve kendilerinin rızkını düşüneceğini belirten Türel, ulaşım konusunda bugüne kadar yapılan değişiklikleri anlattı. Türel, "Sıkıntılar yaşadık ama sonuçta netice aldık. Esnafın sıkıntı duyduğu konular vatandaşa yansıyordu. Duraklarda bekleme süresi uzuyordu. Araç ihtiyacı olup olmadığı tartışıldı. Esnafı memnun etmeden Antalyalıyı memnun etmeyeceğimizi biliyorduk. Bazı alternatifler gündemimize geldi. Sabit kilometre ve sabit fiyatla otobüslere sabit fiyat ödenecek. Model, Kayseri modeli olarak anılıyor. Artık Antalya'nın gündeminden 'Araç alınacak mı' sorusu düştü. Yeni bir rotasyon planı hazırlanacak. Sefer sıklıklarının olduğu yeni hatlar oluşturulacak" diye konuştu.

Meclisi takip eden esnaf kararı ayakta alkışladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.