Sığınmaevi fotoğrafları tartışma yarattı

ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde belediyeye bağlı Sığınmaevi'nin sosyal medyaya yansıyan fotoğrafları tartışmaya neden oldu. Belediye Başkanı Ak Partili Kaan Osman Sarıoğlu ise fotoğrafların çekildiği gün ufak çapta yangın çıktığı için evin dağınık olduğunu söyledi.

29 Kasım 2016 Salı 16:21
Sığınmaevi fotoğrafları tartışma yarattı
Finike CHP eski İlçe Başkanı Reşat Eker'in sosyal medyadaki kişisel hesabından 'Sığınmaevi mi? Çöp ev mi?' mesajıyla paylaştığı fotoğraflar tartışma konusu oldu. Finike Belediyesi'ne bağlı sbirinde kalan 54 yaşındaki K.A.'nın yaşadığı ortamın pis olduğunu gösteren fotoğraflara yer verilen paylaşımda, yerdeki sigara, poşet ve elbise gibi atıklar fotoğraf karelerine yansıdı.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI
Paylaşımında belediyeyi eleştiren Eker, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu'nu eleştirdi. Eker, paylaşımında, "Burası Finike sanayisindeki yaşlıların bakımı için yapılan Finike Sığınmaevi. Sosyal belediyecilik gereği görevleri arasında, ilçe belediyesinin bakıma muhtaç yaşlılara hizmet etmesi de vardır. Resimlere (fotoğraf) baktığımızda belediyemizin bakıma muhtaç yaşlılara ne kadar özenle sahip çıktığını, baktığını da görmekteyiz. Ben bu sayfadan konuyla ilgili sorumlu müdürü ve takvim sayfalarında, sosyal medya hesaplarında bol bol yaşlı eli öpüp, poz veren sayın belediye başkanımızı kınıyorum. İlçesinde kendisine emanet edilmiş yaşlılara bile bakamayan belediyemizden hala hizmet bekleyen dostlar da bu paylaşımı lütfen saklasınlar. Zemindeki sigara izmaritleri ve pisliğe dikkatinizi çekiyorum. Bu resimler bugün tarafıma gönderilmiştir" ifadelerine yer verdi.



BELEDİYEDEN AÇIKLAMA
Sosyal medya ve basına yansıyan haberler üzerine konuyla ilgili belediye yetkilileri açıklama yaptı. İlçede 8 sığınmaevi olduğu, orada yaşayan kimsesiz ya da bakıma muhtaç kişilere düzenli yemek götürüldüğü ve haftalık temizlik yapıldığı belirtildi. Bahsi geçen sığınmaevinde yaşayan K.A.'nın ise 10 gün önce yatağının yenilendiği, evin bakımın yapıldığı belirtilerek, "25 Kasım'da K.A. yatağında sigara içerken uyumuş. Yastık ve yorgan tutuşmuş. Dumanları görenler ihbar edince belediye ekipleri olay yerine giderek müdahale etti. Kadir Aydoğmuş hastaneye götürüldü. Yangından sonra belediye temizlik ekipleri evin temizliğini yaptı" açıklamasında bulundu.

HAFTADA BİR TEMİZLENİYOR
Kaan Osman Sarıoğlu da sosyal belediyecilik anlayışıyla çalıştıklarını aktarırken, fotoğrafların çekildiği gün evde ufak çapta yangın çıktığı ve müdahale sonrası evde dağınıklık olduğunu söyledi. Normal şartlarda evlerin haftada bir temizliğinin yapıldığını ve burada kalanlara her gün düzenli sıcak yemek verildiğini aktaran Başkan Sarıoğlu, "Sadece onlara değil sosyal belediyecilik anlayışıyla günde 60 kişiye yemek dağıtıyoruz. Belediye olarak evde bakım hizmetlerine destek veriyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 29.11.2016 16:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.