Şahin: Her geçen gün değişim oluyor

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Aksu’nun her gün değişim içerisinde olduğuna vurgu yaparak, “Göreve geldiğimiz 2014 yılından bugüne, Aksu’da birçok sorunu çözdük ve değişimler gerçekleşti. 2022 yılında da değişimler olacak. Aksu şu an adeta bir şantiye halinde” dedi.

13 Aralık 2021 Pazartesi 20:14
Şahin: Her geçen gün değişim oluyor

Kronikleşen sorunları biz çözdük

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin 2022 yılına daha büyük umutlarla gireceklerini söyledi. Bugüne kadar Aksu’da çözülemez denilen birçok sorunu çözdüklerini ifade eden Şahin, “Aksu’nun en büyük sıkıntısı olan imar ve mülkiyet sorunlarını çözdük. Mülkiyet sorunlarından dolayı bir çivi bile çakılamayan Altıntaş Mahallesi’nde bugün her yerde inşaat başlamış. Buranın kronikleşen sorununu biz çözdük. En son Pınarlı Mahallesi’nde imar konusunda sona doğru geldik. Son rötuşları yapılıyor. Olmazsa olmaz dediğimiz hizmetlerden bir tanesi olan hastane inşaatı devam ediyor. Merkez’de her yer şantiye olmuş. Aksu’da iç mahallelere doğru gidildiği zaman, örtü altı tarım almış başını gitmiş. Aksu çok farklı yerlerde ve birkaç yıl içinde çok daha farklı yerlere gelecek” şeklinde konuştu.

Amaç bölgeye eser kazandırmak

Güzelyurt Mahallesi’nde bulunan mesire alanı ihalesinin, 24 Aralık’ta yapılacağını da dile getiren Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, projede her hangi bir değişikliğin olmayacağını, mevcut projenin uygulanacağını söyledi.  İhalenin açık ihale olacağına da dikkat çeken Şahin, “Projeyi güvenilir bir firmayla hayata geçirmeyi düşünüyoruz. İhaleye katılan çok fazla firma olması durumunda en iyisini, en uygununu ve güvenilirliği yüksek olan firmayla yola çıkmak istiyoruz. Daha önce de ihale yaptık ama yatırımcı projeyi yapamadı. Süresi dolunca da ayrıldı. Maliyetler hesaplanıyor. Buradaki amacımız Aksu’muza bir eser kazandırmak. Burada belediyemizin bir ticareti olmayacak. Bizim amacımız o alanda hareket olsun. İstihdam ve iş yeri kazandırmak istiyoruz” dedi.

Uyanık olmak lazım

2021 yılının sıkıntılı geçtiğini belirten Halil Şahin, “Turizm sektörü geçen yıla nazaran toparladı ama pandemi sürecinden bu yana piyasa da ciddi sıkıntılar vardı. O dönemde turizm sektörü de bundan payını aldı. Çalışanlar ve işletmeler iki yıl sıkıntı çekti. Bu yıl kısmen de olsa biraz rahatladılar” dedi. Ülke içerisinde illegal yapıların olduğuna değinen Şahin, “Ülkenin bütünlüğü ve birliği söz konusu olduğunda neden bir araya gelemiyoruz. Sağduyulu kesimin bile kafasını karıştırıyorlar. Akıllı olmak lazım. Önümüzde ki yılın çok daha iyi olacağını düşünüyorum. En büyük sıkıntı ekonominin dışında yaşanan, kapının ardında ortalığı karıştırmaya çalışanlardan kaynaklanıyor. 70’-80’li yıllarda da ülkemizde bu oyunlar oynandı. Şimdi de aynısı yapılmaya çalışılıyor. Bir Müslüman aynı yerden iki defa ısırılmaz derler. Uyanık olmak lazım. Gençlerin bu konuda daha iyi olması gerekiyor. Yetişkinlerin gençlere geçmiş tecrübelerini iyi aktarması lazım. Burada ülkenin askerine, polisine silah sıkanlarla aynı safta durabiliyorsak, o zaman biz kendimizi yeniden tartmamız lazım. Biz kimiz? Hangi ülkenin vatandaşıyız? Diye kendimize sormamız lazım” dedi.” açıklamalarında bulundu.

Oynanan oyunlar

Ülkeyi seçim havasına sokmaya çalışan ve ülke üzerinde oynanan oyunların olduğunu dile getiren Şahin, “Bunlara bakıldığı zaman en çokta tarım sektörü üzerinde hesaplar yapılıyor. Sanki yurt dışında fiyatlar düşmüşte bizde yüksekmiş gibi kafa karıştırılıyor. Oynanan oyunları görmediğimiz sürece daha çok üzerimiz de oyunlar oynanır. Sektör olarak baktığımızda pandemi döneminde tarımi ayakta kalan en önemli sektör. Eğer orada o dönem sıkıntı olsaydı Aksu’da ciddi anlamda sıkıntılar yaşayacaktık. Geldiğimiz noktada dövizler yüklü miktarda alınınca döviz fiyatları artıyor. Özellikle de tarım ürünlerin de ki gübre başta olmak üzere girdilere bakıldığı zaman yükselme var ama bunun üzerinden oynanan oyunlara baktığımızda gübre hammadde olarak birkaç ülkede var. Gübreyi dışarıya vermiyor, fiyat yükseldi, kara borsaya doğru döndü. Tüm fabrikasyon ürünlerin de bunu görüyoruz. Bunun üzerinden oyun oynanmaya başlandığında bizde onların değirmenine su taşırsak sıkıntılar büyüyerek gider. Bu ülke eğer hamle yapmamış olsaydı, kendi göbeğimizi kesecek konuma geldiğimizden dolayı bazılarında hazımsızlık var” ifadesinde bulundu.

Son Güncelleme: 13.12.2021 20:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.