Pınarlı imarında sona gelindi

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Pınarlı bölgesinin imar çalışmalarında sona gelindiğinin altını çizerek, “Şimdi de o bölgenin 18 uygulamasını yapıyoruz. Vatandaşlarınıza en kısa sürede tapularını vereceğiz” diye konuştu.

07 Mayıs 2019 Salı 12:31
Pınarlı imarında sona gelindi

Pınarlı bölgesinde yılların sorunu olan mülkiyet problemlerinin çözümünde sona gelindiği ifade edildi. Sırayla 25 binlik, 5 binlik ve binlik imar planlarının yapıldığı Pınarlı’da şimdi sıra 18 uygulamasında. Aksu Belediyesi’nin meclis oturumunda ele alınan konu, yetkili komisyona havale edildi. Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Bölgenin, yılların sıkıntısı olan mülkiyet sorununu çözmek bize nasip oldu. En kısa sürede vatandaşlarımız tapusunu almış olacak. İmarlı olarak evini yapabilecek” dedi.

Bölgeyle ilgili 2 ayrı çalışma içerisine girdiklerini ifade eden Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Pınarlı bölgesinde mera alanından hazineye döndürmüş olduğumuz yerler var. Hazine olarak kullanılan yerler var. Tapulu olan yerler var. Bunun iki etap olarak çalışmasını yaptırdık. Mülkiyet ile ilgili sorunun çözülmesi için mutlaka imarın yapılmış olması gerekiyor. Yoksa buradaki mera alanı olarak gözüken yerlerde,  vatandaşın tapusunu alma sansı yok. İmarla ilgili çalışma mutlaka bitmeliydi. Biz bunun 25 binlik 5 binlik ve binlik çalışmalarını bitirmiş olduk. Her itiraz mutlaka komisyonda değerlendirildi. Şimdi 18 uygulamasını yapacağız” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.