Kürşat Başar, 'Popüler Konuşmalar'ın konuğu

MURATPAŞA Belediyesi'nin düzenlediği 'Popüler Kültür Konuşmaları'na gazeteci- yazar Kürşat Başar konuk oldu.

30 Ocak 2017 Pazartesi 13:29
Kürşat Başar, 'Popüler Konuşmalar'ın konuğu
Muratpaşa Belediyesi'nin geçen yıl başladığı 'Popüler Kültür Konuşmaları' yeni yılda da devam ediyor. Ahmet Hamdi Tanpınar anısına düzenlenen yılın ilk Popüler Kültür Konuşması'nın konuğu gazeteci, yazar, televizyoncu ve müzisyen Kürşat Başar oldu. Moderatörlüğünü iletişim ve siyaset sosyolojisi alanlarındaki çalışmalarıyla bilinen akademisyen Serdar Taşçı'nın üstlendiği konuşmada Başar, 'sevgi, hoşgörü ve demokrasi üzerine' bilgi, deneyim ve görüşlerini paylaştı.



'DEMOKRASİMİZ DEĞERLİDİR'
Yılın ilk buluşmasını ilgiyle takip eden Başkan Ümit Uysal, söyleşinin ardından yaptığı konuşmada demokrasinin özellikle Türkiye'nin de içinde yer aldığı coğrafya açısından özel olduğunu söyledi. Başkan Uysal, “Bu coğrafyada insanların istediği gibi yaşayabilmesinin altyapısıdır. Bu açıdan çok değerlidir" dedi.



'OMUZ VERMELİYİZ'
Dünyada yaşanan krizler karşısında "Nerede demokrasi ve hoşgörü var ki" şeklinde ifade edilen bir yaklaşımı doğru bulmadığını dile getiren Başkan Uysal, mutlak eşit ve adil toplumlar olmasa da dünyanın birçok yerinde çok daha dengeli toplumlar olduğunu dile getirdi. Başkan Uysal, "Bizleri belli bir noktaya getiren sistemlerin, toplumun bu kadar çok basite alınmasını doğru bulmuyorum. Ben tek maaşlı öğretmenin çocuğuyum şu anda belediye başkanı olarak hizmet ediyorum. Bizleri bir miktar eşit kılan, ünlü yapan, ünsüz yapan ortama bir miktarda olsa omuz vermemiz, taraf olma cesaretini göstermemiz gerekiyor" dedi.

Son Güncelleme: 30.01.2017 13:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.