Korkuteli'nde yeni başkan İrban

 KORKUTELİ Belediye Başkanı Hasan Gökce'nin İYİ Parti'den milletvekili aday adaylığı için istifa etmesinin ardından Belediye Başkanlığına Ak Parti meclis üyesi Hasan Ali İrban seçildi.

04 Mayıs 2018 Cuma 17:15
Korkuteli'nde yeni başkan İrban

Belediye Başkanı Hasan Gökce'nin istifasının ardından toplam 25 üyenin yer aldığı Korkuteli Belediye meclisi, yeni belediye başkanı için seçim yaptı. Meclis salonunda yapılan seçimde, Ak Parti grubu meclis üyesi Hasan Ali İrban'ı, MHP ve CHP ise MHP'li meclis üyesi Halil Kara'yı aday gösterdi. Ak Parti 13, CHP 3, MHP 8 ve 1 bağımsız olmak üzere toplam 25 üyeli meclisteki seçimin ilk turunda, Hasan Ali İrban 13, Halil Kara 10 oy aldı, 2 oy boş kullanıldı. 2'nci turda ise İrban 13, Kara 11 oy alırken, 1 oy boş kullanıldı. 3'üncü tur oylaması sırasında, Meclis Başkan Vekili Halil Kara ile oylamayı izleyen partisinin İlçe Başkan Yardımcı Halil Fenerci arasından tartışma çıktı. Fenerci'nin, CHP'li bir meclis üyesine sataşması üzerine Başkan Vekili Halil Kara, müdahale ederek, MHP İlçe Başkanı Medine Yapılmışev ile Başkan yardımcısı Halil Fenerci'yi salondan çıkardı.

Daha sonra devam eden 3'üncü tur oylamasında Ak Parti Belediye Meclis üyesi Hasan Ali İrban 13, Halil Kara 11 oy alırken bir oy boş kullanıldı. Bu sonuçla Hasan Ali İrban, Korkuteli Belediye Başkanı seçildi.

Hasan Ali İrban yaptığı açıklamada, tüm meclis üyelerine teşekkür ederek, "2019 yerel seçimlere kadar hükümetimizin de desteği ile ilçenin çehresini değiştirerek Korkuteli'ni 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti belediyesi ile buluşturacağız" dedi.

Seçimi izleyen Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ise yaptığı açıklamada,"“16 yıllık Ak Parti iktidarında bir türlü İktidar partisi ile buluşmayan Korkuteli'ni, Ak Parti iktidarıyla buluşturduk. Babam Hamza Taş'ın çok uğraştığı ancak göremediği Ak Belediyecilik bana nasip oldu. Artık Korkuteli'nde hizmet zamanı. Korkuteli ilçe teşkilatımız ve hükümetimiz ile birlikte Korkuteli'ne hak ettiği hizmetler yapılacak" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.