Kepez'e yeni temalı park

KEPEZ Belediyesi tarafından 64 dönüm alana kurulacak Tek Sarnıç Kent Parkı'nın temelini atıyor.

27 Eylül 2016 Salı 13:20
Kepez'e yeni temalı park
Kepez Belediyesi Çakırlar Yolu Hürriyet Caddesi'nde atıl durumdaki Tek Sarnıç Mesire Alanı'na kent parkı yapmak için çalışma başlattı. Dolgu ve yağmur suyu drenaj çalışmalarının tamamlanmasından sonra parkın inşa süreci başlayacak. İhale yöntemiyle yapılacak temalı parkının temel atma töreni 29 Eylül perşembe günü saat 11.00'da yapılacak. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü temel atma töreni öncesi park alanında incelemelerde bulundu. Başkan Tütüncü, parkın yapımıyla ilgili yüklenici firma yetkililerinden ve Başkan Yardımcısı Sebahat Adanır'dan bilgi aldı.

MALİYETİ 3 MİLYON 500 BİN TL
Başkan Tütüncü, Tek Sarnıç Kent Parkı'nın, şehrin orta yerinde, Konyaaltı'na yakın bir alanda bulunduğuna işaret ederek, "Büyük temalı park çalışmalarıyla hem insanlarımızı şehrin boğuculuğundan kurtarıyoruz hem de eldeki ormanlık alanlarımızı atıl olmaktan çıkarıp insanlarımızı doğa ile buluşturuyoruz. Temelini atacağımız temalı parkımızın maliyeti 3 milyon 500 bin lira. Serbest piknik alanları, masal parkı, restoran ve çeşitli sosyal aktiviteler gibi hizmetleri Tek Sarnıç Kent Parkı'nda halkımıza sunacağız. Park, 2017 yılının yaz aylarında hizmete açılacak" dedi.

KENT PARKINDA NELER VAR?
Tek Sarnıç Kent Parkı'nda, botanik parkla birlikte serbest piknik alanları, 1135 metre yürüyüş yolu, 615 metre bisiklet yolu, voleybol çizgilerinin de ekleneceği iki adet basketbol sahası bulunacak. Parka ismini veren sarnıcın tarihi değeri ile alan içerisindeki çam ağaçları da korunacak. Parkta ayrıca restoran, açık hava spor aletleri ve çocuk oyun alanları da hizmet verecek. Kent parkında seyir terası da olacak. 

Son Güncelleme: 27.09.2016 13:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.