Kepez'e bilim merkezi açılıyor

KEPEZ Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle Dokuma Fabrikası yerleşkesine yapılacak Kepez Bilim Merkezi'nin sözleşmesi imzalandı.

08 Aralık 2016 Perşembe 13:13
Kepez'e bilim merkezi açılıyor
Dokuma Fabrikası bahçesinde inşa edilecek Antalya Kepez Bilim Merkezi'nin protokolü, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin tarafından imzalandı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ön protokolü 21 Ekim 2015'te imzalanan Kepez Bilim Merkezi için TÜBİTAK'ın 25, belediyenin ise 10 milyon TL kaynak ayıracağını, merkezin toplamda 35 milyon TL'lik dev bir yatırım olacağını kaydetti. Başkan Tütüncü, merkezin, TÜBİTAK ve Kepez Belediyesi işbirliğiyle şehre kazandırılacak dev bir bilim ve eğitim projesi olması bakımından önemli olduğunu söyledi.



Bilim Merkezinin, başta çocuklar ve gençler olmak üzere ve her yaştan bilim meraklısını, bilimin gizemli dünyasıyla buluşturacağını belirten Hakan Tütüncü, "Burada, çocuklarımız, gençlerimiz, ziyaretçilerimiz bilimin temel kurallarını yaşayarak öğrenecek. Dönemlik çeşitli sergiler olacak. Ziyaretçiler, bu temalı sergilerde bilim dünyasının tarihi ya da uzayla ilgili çeşitli bilgileri görsel dokümanlardan izleyerek öğrenebilme imkanı bulacak" dedi.

Bilim merkezinin Antalya turizmine de katkı sağlayacağına vurgu yapan Hakan Tütüncü, nitelikli ve vizyonel bir yatırım olan tesisin, Kent Parkı, Nostaljik Araç Müzesi, Minicity gibi çalışmalarla önemli bir yerleşke haline gelen Dokuma kompleksine de hareketlilik kazandıracağını vurguladı.

Başkan Tütüncü, Dokuma yerleşkesinde güçlendirme çalışması yapılan fabrika binasında 7 bin metrekarelik alana kurulacak bilim merkezinin, 2018 yılı içerisinde tamamlayarak hizmete açılmasını hedeflediklerini söyledi. 

Son Güncelleme: 08.12.2016 13:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.