KEPEZ'DE FERROKROM PLANI TARTIŞMASI

Kepez'de 'rezidans yapılacak' söylentileriyle gündem gelen Ferrokrom fabrikası içinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB) ait araziye ilişkin planlama Kepez Belediye Meclisi'nce uygun bulundu.

04 Ağustos 2014 Pazartesi 17:44
KEPEZ'DE FERROKROM PLANI TARTIŞMASI
Kepez Belediyesi'nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Hakan Tütüncü başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste, kamuoyunda 'rezidans yapılacak' söylentilerine konu olan Ferrokrom alanının içerisinde yer alan ve ÖİB'ye ait 17 bin 390 metrekarelik arazinin planlaması gündeme geldi. Konuya ilişkin açıklama yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, geçmişte plansız olan alanın 'konut dışı kentsel çalışma alanı' olması yönünde 5 binlik ve binlik planlarının ÖİB tarafından yapıldığını ve ilgili belediyelerden görüş istendiğini söyledi. 5 binlik plana geçmiş dönemde Büyükşehir Belediyesi'nden olumlu görüş verildiğini aktaran Başkan Tütüncü, binlik planla ilgili de Kepez Belediyesi'ne görüş sorulduğunu anlattı.

REZİDANS VEYA AVM YAPILMAYACAK
Bu araziye herhangi bir şekilde rezidans veya alışveriş merkezi yapılmasının söz konusu olmadığını vurgulayan Başkan Tütüncü, şunları söyledi:

"Burası AVM olmaya da uygun bir yer değil. Halihazırda plansız bir alanken, konut dışı kentsel çalışma alanı ilan ediliyor ve geçtiğimiz dönemde 5 binlik planla alakalı Büyükşehire geldiğinde meclis bunu tartışmıştı. Halbuki bürokratik yollarla görüş verilebilirdi. Bizim de üyesi olduğumuz o meclis uygun olduğu görüşünü oybirliğiyle vermiş ve 'planlama yapılabilir' demişti. Bu alan seçim öncesinde bazı basın yayın organlarında yalan yanlış siyasete alet edilmişti. O dönem meclisimiz töhmet altında kalmasın diye biz bunu seçimden evvel gündeme almamıştık. Seçimler bitti, daha rahat izah edebileceğimiz bir şekilde bunu meclisimize getirelim ve kararımızı burada oluşturalım diye düşündük. Meselenin özü budur, tamamıyla konu devlete ait bir alandır. Devlete ait bir alanın plansızken, planlanması söz konusudur. Herhangi bir özel şirkete ait değildir. Rezidans ve AVM planlaması söz konusu değildir. ÖİB tarafından konut dışı kentsel çalışma alanı ilan edilmektedir."


ÖKÜZÜN ALTINDA BUZAĞI ARANIYOR
MHP'li meclis üyesi Adnan Kabaağaç'ın "Burayı ne için kullanacaklar?" sorusu üzerine açıklamasını sürdüren Başkan Hakan Tütüncü, ÖİB'nin elindeki her mülkün ticari alan olarak kullanılamayacağını ifade etti. ÖİB'ye ait ticari alanların kamu için de tahsis edilebildiğini kaydeden Başkan Tütüncü, "Ama burada ÖİB'nin herhangi bir kararı var mıdır, yok mudur, varsa ne yöndedir bunu bilmek bizim için mümkün değil. Ortada yapılması istenen bir plan var, bununla ilgili de bize görüş soruluyor. Buraya bir rezidans, AVM yapılacak gibi kamuoyunda çok konuşuluyor. Biz bunlarla alakalı gerekli tedbirleri almakla yükümlüyüz. Burada da öyle bir tehlike yok. Kepez'deki insanlarımızı zora sokacak herhangi bir durum olmadığı kanaati bende hasıl. Bunu belediyeye de sormak zorunda değil Özelleştirme İdaresi, kendisi plan yapar geçer. Kendisine ait olan bir yer. Ama bunu Büyükşehir Belediyesi'ne sormuşlar. Biz bunu hiç meclise getirmeden de 'uygundur bu planlama' diyebilirdik. Ama önemli bir yer. Öküzün altında buzağı arandığı bir ortamdayız, yalan yanlış birçok şeylerin yazılıp çizildiği bir ortamdayız. Açık açık, şeffaf bir şekilde buralarda konuşulsun diye bu yöntemi izledik. Bu şekilde de meclisimize getirdik" diye konuştu.

UCUBE BİNA ÇIKMAZ
CHP grup sözcüsü Süleyman Acar ise yapılan imar planına göre alanda ticari işletme kurulacağı, alanın yakınında bulunan Vakıf Zeytinliği'nin de korunamayacağı yönünde endişelerini dile getirirken, alan üzerine rezidans gibi ucube bir bina yapılacağı endişesi taşıdıklarını aktardı. Bunun üzerine de bir açıklama yapan Başkan Hakan Tütüncü, yapılan plana göre alan üzerinde ucube bir binanın çıkmasının mümkün olmadığına değindi. Arazinin devlete ait olduğunu yineleyen Başkan Tütüncü, "Burada ben belediye başkanı olarak şuna bakarım; planlamayla alakalı ucube bir yapı çıkacak mı çıkmayacak mı? İkincisi yaptığımız bu tadilatta birilerini zengin ediyor muyuz, birilerine rant aktarıyor muyuz? Ben buna bakarım. Burada ikisi de yok. Dolayısıyla burada ucube bir bina çıkması söz konusu değil. Vakıf Zeytinliği'yle alakalı herhangi bir endişe, tereddüt yok. Netice itibariyle burada bir değer sağlıyorsak, sağladığımız değeri Türkiye Cumhuriyeti devletine sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

OYÇOKLUĞUYLA KABUL
Konuşmaların ardından Ferrokrom alanının içinde yer alan ve ÖİB'ye ait 17 bin 390 metrekarelik araziye ilişkin binlik plan MHP'li Adnan Kabaağaç'ın çekimser oyuna karşı, Ak Parti, MHP ve CHP'nin kabul oylarıyla oy çokluğuyla uygun bulundu.

Son Güncelleme: 04.08.2014 17:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.