Kepez'in seraları çiçek fabrikası gibi

KEPEZ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı seralar, ilçenin farklı noktalarında konumlandırılmak üzere birbirinden özel 100 binden fazla çiçek üretiyor.

16 Şubat 2018 Cuma 12:12
Kepez'in seraları çiçek fabrikası gibi

Kepez Belediyesi'ne ait seralarda tohumlanan ve yetiştirilen çiçekler, ilçede bulunan park, bahçe, okul, cami yol ve caddelerin peyzajında kullanılıyor. Geçen yıl 110 bin bitkinin yetiştirildiği seralarda, bu yıl da yeni tohumlama çalışmaları devam ediyor.

2017'DE 110 BİN ÇİÇEK ÜRETİLDİ

Hem peyzaj maliyetini aza indirerek tasarruf sağlayan, hem de uzman ellerde yetiştirilen çiçeklere can veren seralarda onlarca personel çalışıyor. Her yıl kendi ürettiği çiçeklerle süslediği parkları ile Antalya'nın hem oksijen kaynağı hem de görsel şöleni olan ilçede yeni çalışmalar önümüzdeki aylar için sürerken, 2017 yılında yetiştirilen 110 bin bitki Kepez'in güzelliğine güzellik kattı.

SERALARDAN KEPEZ'İN SOKAKLARINA

Tohumdan üretim çalışmaları ile 3 bin adet keçi boynuzu, andız ve mazı, 13 bin adet sokak benjamini, çelikten çalı grubu üretimi akşam sefası, Japon gülü, begonvil, taflan, Çin gülü, yasemin, ligustrum, gül, şimşir taflan, shefflera, kaya sarmaşığı, ruellia, biberiye, kauçuk, iç mekan benjamin, oya, hanımeli ve lavanta gibi çeşitlerden 50 bin adet, 500 adet kolyoz, 500 adet echeveira, 15 bin adet alternanthera, 5 bin adet sedum, 2 bin adet ficus repens, 15 bin adet telgraf, 5 bin adet irissina, bin adet cana ve 44 bin adet çalı bitkisi ve örtücü üretimi, geçen yıl boyunca Kepez Belediyesi seralarında üretildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.