Kent bisikletinde ihale

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 40 bisikletlik filoya sahip olacağı akıllı kent içi bisiklet sistemi ANTBİS'de ihale sürecinin ilk adımı tamamlandı. 10 Eylül'de yapılan ihaleye Baksi markasıyla Yapıdrom firması teklif sundu. İhale Komisyonu dosya üzerinden incelemesine devam ediyor.

12 Eylül 2013 Perşembe 16:39
Kent bisikletinde ihale
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) 'Ar-Ge ve Yenilikçilik Odaklı Sanayinin Desteklenmesi Mali Destek Programı' kapsamında, yüzde 70'i hibe olmak üzere 317 bin 100 TL mali destek sağladığı ANTBİS ihale süreci başladı. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı'nca ihale 10 Eylül Salı günü yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile de çalışan Baksi markasıyla Yapıdrom isimli şirket, ihalenin tek katılımcısı oldu. İhale Komisyonu dosya üzerinde incelemesine devam ederken, 15 gün süre içinde onay için Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a sunacak.

Büyükşehir Belediyesi Danışmanlar Ofisi toplantı salonunda yapılan ihaleyi, projeye maddi destek sağlayan BAKA'nın yetkilileri de takip etti, ihaleyi kamerayla kayıt altına aldı. İhalenin onaylanmasını ve sözleşmeye imzaların atılmasını takip eden 10 gün içinde firma, Büyükşehir Belediyesi'ne 10 gün içinde yapılacak imalatlardan 1 numuneyi idareye sunulacak. Büyükşehir Belediyesi numuneyi onaylarsa imalat başlayacak ve 45 gün içinde ANTBİS'in kuruluşu tamamlanacak.

İhale şartnamesine göre Büyükşehir, Muratpaşa ve Konyaaltı belediyeleri önü olmak üzere Cumhuriyet Meydanı, Antalya Müzesi ve Düden Park'ta 6 park ve kiralama noktası oluşturacak. Kurulacak sistem bisiklet kiralamalarını kredi kartı ve kent içi ulaşım kartları kullanılarak yapılmasını sağlayacak. Terminaller aynı zamanda modüler olacak ve zaman içinde artan bisiklet sayısına göre yeni eklentiler yapılabilecek şekilde kurulacak.

ANTBİS'te ilk etapta 40 bisiklet yer alacak. Jantları en az 26 inç büyüklüğünde olacak bisikletler, yaylı ve yükseklik ayarı yapılabilir seleye, arka kısmında portbagaj ve 1 adet sepet ve halat lastiğine sahip olacak. 

Son Güncelleme: 12.09.2013 16:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.