Hastanede sorun yok

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Aksu Devlet Hastanesi’nin inşaat çalışmalarının yüklenici firma tarafından durdurulduğuyla ilgili ortaya atılan iddiaların, asılsız olduğunu ifade etti. Şahin, “Çalışmalarda aksayan bir durum yok. İnşaatımız devam ediyor” dedi.

29 Kasım 2021 Pazartesi 12:51
Hastanede sorun yok

Olumsuz bir şey olsa

Aksu Devlet Hastanesi’nin yapımını üstlenen yüklenici firmanın, döviz kurlarından kaynaklı girdi fiyatlarının artmasını bahane ederek, geçtiğimiz günlerde çalışmaları durdurduğu yönünde bir iddia ortaya atılmıştı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, ortaya atılan iddianın asılsız olduğunu ifade etti. Aksu’ya yapılan hizmetlerden rahatsız olan bir kesimin bu tür iddiaları ortaya attığını dile getiren Şahin, Yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Olumsuz bir şey olsa, çalışma devam etmezdi” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bugüne kadar hesapları tutmadı

Şahin, “Yapılan hizmetlerden rahatsız olan bir kesim var. Bunların kendilerine göre hesapları var. Aksu yararına olacak hizmetleri engellemeye çalışmak için her türlü adımı ortaya atıyorlar. Bundan dolayı da aslı ve astarı olmayan şeyleri servis etmeye çalışıyorlar. Bunların hesapları bugüne kadar tutmadı. İnşallah bundan sonra da tutmayacak. Bizim çalışmalarımız da sorunda yok, problemde yok. Geçen yerel meclisimizde kafa karıştırmaya yönelik adımlar atıldı. O günde bir şeyler sormaya çalıştılar. O günde sıkıntı yoktu. Bugünde yok. Olsa zaten firma çalışmaya devam etmezdi” dedi.

Yüklenici firmayla görüştüm

Bir önceki ihale sonrası, girdi maliyetlerinin artmasından dolayı, yüklenici firmanın tek taraflı ihaleyi fesih etme yetkisini kullandığını dile getiren Şahin, “Aynı firma tekrar talip oldu. İhaleyi kazandı. Geçmiş ihale sözleşmesinde döviz kurlarından kaynaklı olarak, girdi maliyetlerinde yaşanan artışın telafisiyle ilgili bir ibare yoktu. Ama yeni gerçekleşen ihale de, döviz kurlarında yaşanacak artıştan dolayı yükselecek girdi maliyetlerinin telafisiyle ilgili bir ibare bulunuyor. Bundan dolayı çalışmalarda aksayan bir durum yok. İnşaatımız devam ediyor. Yüklenici firmayla da görüştüm, sıkıntının olmadığını, çalışmalara devam ettiklerini bana ifade ettiler” açıklamalarında bulundu.

    

Ankara ziyareti

Geçen hafta gerçekleştirdiği Ankara ziyaretiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Aksu’muzun sorunlarının çözümü için sık sık Ankara’ya gidip geliyoruz. Sorunun birini bitiriyoruz, biri başlıyor. Bölgede bir sürü sıkıntılı işler var. Ne zaman gidersek önceki yaptığımız işlerin takibini de yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalar gündemden düşmesin diye çalışıyoruz. Karaçalı mahallemizi rezerve alanı ilan ettik. Oranın da çalışmasını takip ediyoruz. TBMM’de Altıntaş yetki devri talebi var. Onu takip ediyoruz. Turizm Bakanlığı’nın Kemerağzı ve Kundu Mahallesi’yle ilgili yaptığı planların askıya çıkması gerekiyordu, onu sorguladık. Altıntaş’ta yetki devri an meselesi. Bugün yarın TBMM’nin gündemine gelir” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.