Engelli Mola Evleri nefes aldırıyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin hizmete sunduğu Türkiye'nin ilk Mola Evleri, uzman kadrosuyla engelli bireylere ve ailelerine hizmet veriyor. Mola Evleri engelli ailelerin gündelik işlerini yapabilmesine imkân tanıyor.

04 Temmuz 2018 Çarşamba 14:49
Engelli Mola Evleri nefes aldırıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin engelli ailelerinin hayatlarını bir nebze olsun kolaylaştırmak amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirdiği 3 mola evi hizmet vermeye başladı. Büyükşehir Belediyesi'nin engelli ailelerinden gelen talepler doğrultusunda projelendirdiği Mola Evlerinde aileler çocuklarını yalnız bırakma korkusu olmaksızın uzman personel kadrosuna emanet ederek özel işlerini hallederken, çocuklar da rehabilitasyon hizmeti alıyor.

ÖNCEDEN RANDEVU ALINIYOR

Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı ilçelerindeki Mola Evlerinden yararlanmak isteyen aileler bir gün önceden randevu almak suretiyle engelli yakınını Mola Evine bırakıyor. Engelli bireylere uzman ekipler tarafından bakılıyor. Kendini dört duvar arasında hapsolmuş hisseden engelli birey mola evlerinde sosyalleşip, becerilerini geliştiriyor.

ENGELLİ AİLELERE KISA BİR MOLA

Fatura ödeme, pazar alışverişi, hastane ihtiyaçları, adliye gibi kamu kurumlarında herhangi bir işi olan hatta kendine kısa bir mola vermek isteyen engelli aileleri haftada 2 gün Mola Evi hizmetinden yararlanabiliyor. Özel gereksinimli çocuk sahibi olan aileler Mola Evleri sayesinde sosyal ve kültürel yaşama katılabilme imkânı bulurken, çocuklarıyla ilgilenirken yapamadıkları günlük işlerini de yapabilme şansı buluyor.

Mola Evi hizmetinden yararlanmak isteyen engelli yakınları Muratpaşa Kepez Mola Evi için 238 13 32, Konyaaltı Pınarbaşı Mola Evi için 229 86 92, Kepez Demirgül Mola Evi için 339 31 40 numaralı telefonları arayarak randevu alabilir.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.