Demre Belediyesi'ne icra

DEMRE Belediye Başkanı Okan Kocakaya, 2010- 2013 yıllarından kalan borç için belediyeye faiziyle 1 milyon 200 bin liralık icra geldiğini açıkladı.

15 Ağustos 2020 Cumartesi 17:17
Demre Belediyesi'ne icra

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) -

Demre Belediye Başkanı İYİ Partili Okan Kocakaya, belediyeye icra geldiğini açıkladı. Başkan Kocakaya, 1 milyon 35 bin 55 lira 7 kuruşluk borcun faiziyle birlikte yaklaşık 1 milyon 200 bin lira olduğunu belirterek, "Belediyemize dün itibarıyla 1 milyon 200 bin lira icra takibi başlatıldı. Borcun kaynağına gelince, eski belediye başkanının zamanında belediyenin ödeme gücü varken ödemediği bir borçtan oluşuyor. Yeryüzü cenneti Demre'mizin en güzel yeri olan bir tarafı Taşdibi sahili, bir tarafı Sülüklü sahili, hemen önünde Demre Yat Limanı'nı kucaklayan 60 dönümlük turizm alanı 2010 yılında belediyemize tahsis edilmiştir. 2010 yılından 2013 yılına kadar tam 3 yıl boyunca bu yere tek bir çivi çakılmadı. Hiçbir yatırım yapılmadı. Demre'mizin en önemli kazanımı olan bu alan, yine dönemin belediye başkanının talebi üzerine 2013 yılında hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal edilmiştir. Hiçbir çaba sarf edilmeden bu yer elimizden uçup gitti. Yıllık üst kullanım bedeli 186 bin lirayken 3 yıl boyunca bir kuruş ödenmemiş. 7 yıl öncenin borcunu taksitlendirme talebimiz de maalesef reddedildi" dedi.

Başkan Kocakaya ardından Demre Belediye Meclisi'ni toplayarak konu hakkında bilgi verdi ve izlenecek yöntem hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.