Çocuk şehri Antalya

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kreşten anaokuluna, Zıp Zıp Park'tan çocuk tiyatrosuna, oyuncak kütüphanesinden okullar ligine kadar birçok projeyi çocuklar için hayata geçirdi.

13 Ağustos 2018 Pazartesi 14:27
Çocuk şehri Antalya

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyalı çocukların daha mutlu ve geleceğe daha umutlu bakmaları için tüm hizmetleri gerçekleştiriyor. Başkan Türel, kreş, okul öncesi eğitim, anaokulları, çocuk etkinlik odaları, mobil kreş eğitimi, oyuncak ve kitap kütüphanesi, Zıp Zıp Park, çocuk tiyatrosu, uçurtma şenliği, yaz kursları, Okullar ligi, başarılı öğrencilere tatil ve AKBEM kursları gibi hizmetleriyle Antalya'nın bir çocuk şehri olması için hizmet üretiyor.

MUTLU ÇOCUKLAR

'Mutlu bir Antalya, mutlu çocuklarla mümkün' diyen Başkan Türel, Antalyalı çocuklara pırıl pırıl bir gelecek sağlamak için durmadan çalıştıklarını söyledi. Başkan Türel, bu nedenle Antalya Büyükşehir Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi, Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası Kreş ve Gündüz Bakımevi, Büyükşehir Belediyesi Anaokulu, Büyükşehir Belediyesi Selim Kazak Anaokulu, Büyükşehir Belediyesi Demre Anaokulu, Büyükşehir Belediyesi Kemer Anaokulu, Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Anaokulunun hizmet verdiğini söyledi. Mobil Otobüs /Mobil TIR kreş hizmetiyle ikamet ettiği bölgede anaokulu bulunmayan maddi yetersizlikten dolayı anaokulu hizmeti alamayan 3-6 yaş arası çocuklara ücretsiz kreş hizmeti veriliyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetleri bunlarla sınırlı değil. ASMEK Kursu'na giden vatandaşlara destek olmak adına oluşturulan çocuk etkinlik odaları da küçük Antalyalıların sosyalleşmelerine katkıda bulunuyor. Çocukların yine gönüllerince eğlenmesi için Türkiye'nin en büyük çocuk eğlence merkezi Zıp Zıp Park bugüne kadar binlerce çocuğun doyasıya eğlenmesine vesile oldu. İki ay önce hizmete giren Çocuk ve Oyuncak Kütüphanesi de 4-14 yaş arası çocukların güzel vakit geçirmesi hemde eğitimleri için hayata geçirilen bir proje. Kütüphane çocukların bir masalın içerisindeymiş gibi hissettirirken, oyuncaklarla da farklı bir ortam yaşıyorlar. Büyükşehir Belediyesi Türkiye'nin ilk Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Birimini kurarak ulusal ve uluslararası arenada Antalya'nın adını çocukların yer aldığı tiyatro oyunları ile duyurarak bir ilke imza attı

ANTALYA'NIN ÇOCUKLARI ŞANSLI OLACAK

Antalyalı çocukları kendi evlatlarından ayırmadığını ile getiren Başkan Türel, “Dünyada kaç belediye binasında kapıdan girer girmez çocuk merkezi vardır? Bizim var. Zıp Zıp Parkımız, spor okullarımız, okullar ligimiz, çocuk etkinlik odalarımız, konservatuarımız hep Antalya'nın çocukları için. Çocuk tiyatromuz oyun rekorları kırdı. AKBEM'lerde çocuklarımızın derslerine yardım ettik. Karnesi iyi olanlara beş yıldızlı otellerde ailelerle beraber tatil hediye ettik. Benim için bundan daha büyük bir mutluluk yok. Antalya'nın çocukları şanslı ve mutlu çocuklar olacak" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.