Aşıklardan Türel'e övgü

Antalya Büyükşehir Ramazan Şenlikleri'nde sahneye çıkan aşıklar, atışmanın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e övgü dolu sözler sarf etti.

11 Temmuz 2014 Cuma 15:43
Aşıklardan Türel'e övgü
Büyükşehir Belediyesi Ramazan Şenlikleri, Antalyalılara unutulmaz Ramazan akşamları yaşatmaya devam ediyor. Her akşam farklı bir eğlencenin düzenlendiği şenlikler, büyük ilgi görüyor. Şenlik alanı ve Ramazan çarşısı iftarın ardından dolup taşıyor. Ramazanın 13'üncü gününde 'Gölge Oyunu' gösterisinin ardından sahneye aşıklar çıktı. Aşıklık geleneğinin yaşayan son temsilcilerinden Şeref Taşlıova, Kul Nuri, Nuri Çırağı ve Kazanoğlu'nun yer aldığı geceye, Antalyalılar büyük ilgi gösterdi.

Gecenin sunuculuğunu da üstlenen Aşık Şeref Taşlıova, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel için övgü dolu sözler sarf etti. Taşlıova, “Başkan Türel, ilk başkanlık döneminde de bizi unutmaz, her yıl Ramazan Şenlikleri'ne davet ederdi. Halkımızla buluşurduk. Geçen dönem Antalya'dan hiç aranmadık, unutulduk. Türel, göreve tekrar geldi ve 5 yıl sonra yine sizlerle kucaklaşma imkanı bulduk. Başkan Türel'e teşekkür ediyoruz" dedi.

Gecede ilk olarak Aşık Kul Nuri ve Aşık Kazanoğlu sazlarını ellerine aldı ve Başkan Türel'e ithafen atıştı. Aşıkların Türel atışması şöyle:

"Aşıkların sazlarından
Hoş geldiniz merhabalar

Erenler isek el ele
Memleket dönüşür güle
Selam Menderes Türel'e
Hoş geldiniz merhabalar

Alkış Menderes Türel'e
Hoş geldiniz merhabalar


Gözümüz hasrettir köye
Demeyin ki acep niye
Beş yıl az Menderes bey'e
Hoş geldiniz merhabalar." 

Son Güncelleme: 11.07.2014 15:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.