Aksu Meclisi yine gerildi

Aksu Belediye Meclis oturumu yine gerginliklere sahne oldu. Bir petrol istasyonuyla ilgili gündem maddesinin oylaması sonrası, İYİ Partili Ramazan Özen’in konuşmasının engellenmesi, tartışmalara neden oldu. Başkan Halil Şahin’in Grup Sözcüsü Gökhan Kaplan’ı provokatörlükle suçlarken, Kaplan ise, aynı sözü size iade ediyorum. Siz şu an da beni kışkırtıyorsunuz” diye karşılık verdi.

02 Aralık 2020 Çarşamba 15:11
Aksu Meclisi yine gerildi

Daha önce de gündeme alınmıştı

Aksu Belediyesi’nin Aralık Ayı Meclis oturumu gerçekleşti. 9 gündem maddesinin ele alındığı oturumda, Fettahlı Mahallesi’nde yapılmak istenen bir akaryakıt istasyonu ile ilgili gündem maddesinin oylaması sonrası tartışmalar yaşandı. Bilindiği üzere bu gündem maddesi daha önce de meclis oturumlarında ele alınmış, ilgili komisyonun olumsuz görüş sarf etmesi sonucu ilgili müdürlüğe iade edilmişti.  İlgili müdürlük tarafından tekrar ilgili komisyona gönderilen madde yine meclis gündemine geldi.

Başkan Şahin müdahale edince

Başkan Halil Şahin’in meclis üyelerini bilgilendirmesi sonucu, petrol istasyonuyla ilgili madde oy çokluğuyla kabul görüldü. Bunun üzerine hem İYİ Parti Grup Sözcüsü Gökhan Kaplan, hem de İYİ Parti Meclis Üyesi Ramazan Özen, söz almak istedi. Ancak her iki meclis üyesinin bu talepleri Başkan Halil Şahin tarafından kabul görülmedi. Başkan Şahin, “Bu madde ile ilgili yeterince konuşuldu. Oylama gerçekleşti. Meclisin Başkanı ben isem, söz vermiyorum” diyerek son noktayı koydu. Başkan Şahin’in bu tavrına karşılık, İYİ Partili Ramazan Özen ile Yunus Akpınar, oturumu terk ederken, yine İYİ Parti Meclis üyesi Nevzat Akçan’da, “Bize söz hakkı vermeyeceksiniz, neden oturumlara katılıyoruz. Burası kimsenin özel mülkü değil” şeklinde tepkisini gösterdi. 

Belge, “iddia” diye belirtilince

Çok sayıda belediyenin güvenlik personelinin de nöbet beklediği oturumda, oturumu terk eden Özen, daha sonra tekrar salona gelerek, Başkan Şahin’e elinde ki bir belgeyi göstererek, birkaç dakika özel bir görüşme yaptı. Bunun üzerine Başkan Şahin bürokratından meclisi bilgilendirmesini istedi. Belgeyle ilgili bilgilendirme yapan belediye bürokratı, söze “Bir iddiadan bahsediliyor” şeklinde başlaması sonucu, araya giren İYİ Partili Özen, "Bu bir iddia değil. Bu bir resmi evraktır. Bu evrak aynı zamanda belediyenin evrağıdır” diye itirazda bulundu.  Bu çıkış karşısında Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, tekrar Özen’in sözünü kesmek istedi.

Provokatör suçlaması

Başkan Şahin’in bu tutumuna İYİ Parti Grup Sözcüsü tepki gösterirken, Şahin’de İYİ Partili Kaplan’ı provokatörlükle suçladı. Kaplan’ın da Şahin’e yanıtı, “Ben bu sözü size iade ediyorum. Esas provokatör sizsiniz. Beni şu anda tahrik ediyorsunuz” şeklinde oldu. Bu tartışmalar eşliğinde meclis oturumu sona erdi.  

     

Son Güncelleme: 02.12.2020 15:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aksulu 2020-12-02 19:53:32

MaşAllah yine Aksu'nun gelişmesi için var gücümüzle çalışıyorsunuz..gözlerim yaşardı.dolup taşan çöp kutuları,İsmail ogan caddesinin pisliği,kaldırımlarda ki işgalci esnaf,yolların bozuk ,lagimlarin yola aktığı olmasın sorununuz