4 yıl boyunca nede yoğun mesai harcamışız bu ilçeye, geldiğimiz günden bu yana kimseyle tek bir husumetimiz olmamış. Burada yaşayan her insana eşit mesafede yaklaşmışız.

Gazeteci değerli arkadaşlarım doğruları yazmış, yanlışların üzerine gitmişler.

Aksu’nun ilk yerel gazetesi olarak sesinize kulak verdik, size kim sırt çevirdiyse gazetemize koştunuz, kapılarımızı sonuna kadar açtık, dertlerinizi dinledik, çözümler üretmeye çalıştık ve yetkililere gazete aracılığıyla ulaştık.

Kim kimdir ne iş yapar? Kendi aranızda üç beş kişi tarafından tanınırken, bir anda, bu gazete ile adınız ve nur cemaliniz yedi düvele duyuruldu.

Tamam, adın karanlık sokak, aklanmaya da pek niyetin yok gibi gözüküyor, anlıyorum ama doğru haberleri yalanlamaya ve sırf doğru haberler yazıldı diye şiddet uygulamak ta neyin nesi?

Bu şiddet sadece Genel Yayın Yönetmenimiz Ergin Çevik’e değil gazetemize yapılan bir saldırıdır, Aksuya yapılan bir saldırıdır, siyasilere yapılan bir saldırıdır, bunun başka bir izahı yoktur.
Evet, bütün Aksululara soruyorum, bu işi yapan kişiler Aksulu olduğu için soruyorum, bu olayı bize izahınız mümkün mü?

Bu çirkin olayı yapan veya yaptıranlara da sesleniyorum, gazete ile bir sıkıntınız varsa bu ülkenin hepimizden büyük ve hepimizden üstün adaleti var, gidersiniz derdinizi anlatır varsa bir hakkınız alırsınız, eğer gazetemiz yalan haber yazmışsa sonucuna katlanırız cezamızı öderiz.

Üç beş tane henüz tıfıl delikanlıyı toplayıp, gazeteciye saldırmakta nesi. Haramiyseniz dağa çıkın.

Bunu yaptıran her kim iseniz ve eğer biraz insanlık gururu, onuru ve şerefine sahipseniz çıkar bütün kamuoyu önünde özür dilersiniz bütün Aksu’dan. Üç beş gencin arkasına sığınıp saklanmazsınız.

İl Emniyet müdürlüğünün, ilçe Emniyet Müdürlüklerinin göstermiş olduğu hassasiyete minnettarız. Bu olayın Emniyet birimlerince mutlaka aydınlığa çıkacağına inanıyoruz ve güveniyoruz.

Karanlık sokaklarınızda bin bir türlü iş çevirip olayları ört bas etme yeteneğiniz burada işe yaramayacaktır.

Bizde biliriz hunharca saldırıya aynı dilden cevap vermeyi, yargıyı ve yetkili mercileri hiçe saymayı, küçük akıllarımızca iş halletmeyi ama çok şükür konuşarak anlaşmayı başardığımızdan ve yetiştirilme şeklimizden dolayı ve devletimizin adaletine duyduğumuz güven üzerine insani olan yollara başvurmayı her daim ilke edinmişiz ve edineceğiz.

Bu olayları yaşatan kişileri insanca yaşanabilir tutum ve davranışlar içerisinde olmaya davet ediyorum. Gazete olarak yaşanan bu olayı ve bunu yaşatanları esefle kınıyoruz. Bunu yapanlara ve yaptıranlara “YAZIKLAR OLSUN” diyoruz.

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
RAMAZAN KALKAN 1 2015-08-05 02:17:57

Hilal Hanım büyük geçmiş olsun... yazınızı okudum ve yüreğinize sağlık...Sevgili kardeşim ve meslektaşım Ergin kardeşimi de birkaç kez aradım... Geçmiş olsun dileklerimi onun nezninde tüm emektar çalışanlarınızada ilettim... Yapabileceğim bir şey varsa Ergin kardeşime söyledim buradan sizede yine söylüyorum haber verin yeter... Öte yandan yeri gelmişken bir konuyada vurgu yapmak istiyorum; Son yıllarda meslektaşlarımıza yapılan saldırılar oldukca artmaya başladı. Bu saldırıların çoğu medyaya yansımıyor bile... Birde kamuoyunu ve halkı bıktıran sahte gazetecilerde var... bunlarda bizler adına insanlarda doygunluk yaratmış durumda.. halk kimin gerçek kimin sahte gazeteci olduğunu da bilemiyor... burada meslek örgütünün büyük sorumluluğu var... ama baştada dediğim gibi son yıllarda gazetecilere yapılan saldırılar arttı... Bir gazeteciye yapılan saldırı cesaretinin nasıl yaratıldığı asıl meseledir... İnsanlar bu kadar rahat gazetecileri bir hiç gibi görüp sonrasında saldırıya kadar işi götümelerinin rahatlığının kaynağına bakmak gerekir birazda...

Avatar
RAMAZAN KALKAN 2 2015-08-05 02:19:03

kadar işi götümelerinin rahatlığının kaynağına bakmak gerekir birazda... Bu duruma nasıl gelindiğine bakmak gerekir... İşte bu durum meslek örgütü ile ilgili biraz... son yıllarda meslek örgütünün bu ve buna benzer durumlar karşısında atraksiyonel duruşları ile kamuoyunda ses getirecek çıkışlara zaman zaman imza atmalıdır... Sanıyorum Antalya Gazeteciler Cemiyeti resmi bir kınama veya bu olayla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.. Bence yapmalımıydı yapmamalıymıydı bunu yorumu okuyan okuyucuların taktirine bırakıyorum... Ancak halihazırda ki AGC Başkanının bu saldırılara daha duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum ki kendisi de geçmişte birkaç kez saldırıya uğramış hatta hastanede günlerce yatmıştır.. Tabi ona saldırının neden olduğunu bilmiyoruz haberden yada başka birşeyden bilemem ama o dönemin AGC Başkanı Kahya yapılan saldırının mesleki olup olmadığına bakmadan saldırı karşısında kamuoyunu ayağa kaldırmıştı... Yanlış hatırlamıyorsam ben öyle hatırlıyorum... Ama şimdi biz aynı hassa

Avatar
RAMAZAN KALKAN 3 2015-08-05 02:19:51

NOT; YORUM ZAMANLAMASINDA BİRAZ SORUN VAR GALİBA BİRKAÇ KEZ YAZDIKLARIM SİLİNDİ. YAZDIKLARIMDA HATA VE MÜSTESNA OLABİLİR... DÜZELTME YAPMADAN ALALACELE GÖNDERİ YAPTIM İMLALARDAN VE HATALARDAN ÖTÜRÜ KUSURUMUZA BAKMAYIN TEKRAR SAYGILAR

Avatar
RAMAZAN KALKAN 5 2015-08-05 02:21:44

gali̇ba ben yorumlari eksi̇k ve karmaşik gönderdi̇m. çünkü yorum süresi̇ hemen doluyor ve fazla cümle almiyor. si̇zden ri̇cam hi̇çbi̇ri̇ni̇ yayinlamayalim çünkü kopuk kopuk olacak buda anlaşilmayacak yada yanliş anlaşilacak saygilar rama