Bu haberimizde olumsuz koşullarda yaşam mücadelesi vermeye çalışan bir anne ve iki çocuğunun yaşadığı yokluğuna ve drama şahit olacaksınız.

Hanife Figen ve iki çocuğu Aksu’nun göbeğinde barakadan bozma bir evde yaşam mücadelesi veriyor. 17 senedir, bu evde yaşıyorlar. 8 sene önce imam nikâhlı kocası vefat edince bir başına kalmışlar. Oturdukları evin mülkiyeti, ölen imam nikâhlı eşine ait olduğu için buranın tapusunu alamıyor. Tapu olmadığı için su ve elektrik aboneliği verilmemiş. Su ihtiyacını camiden ve mahalleliden temin ederek çamaşır ve bulaşığını yıkıyor. Evde elektrik olmadığı için çocuklarının televizyon izlemeye bile hasret kaldığını söylüyor. Çaresiz anne Hanife Figen, devletin yardım elini görmek istiyor.

Gazetemize gelen bir ihbar üzerine harekete geçtik. Olumsuz koşullarda yaşam mücadelesi vermeye çalışan bir anne ve iki çocuğunun yaşadığı eve gittiğimizde içler acısı bir manzarayla karşı karşıya kaldık. Hanife Figen ve biri liseye henüz başlayan kızı ve ilkokul çağına gelmiş oğlu ile birlikte, çatısı plastik örtülerle kapatılmış, harabe, nerdeyse yıkılmak üzere yapısıyla Aksu’nun göbeğinde yaşamaya çalışıyor. Evde ne su var, ne elektrik. 8 sene önce eşi vefat edince iki çocuğuyla birlikte bir başına kalmış. Kısacası yaşam mücadelesi veren bir anne ve iki çocuk uzanacak yardım elini bekliyor.

Hanife Figen verdiği hayat mücadelesini şu şekilde ifade etti:
“Yaşadığımız yerin tapusu üzerimize olsa su ve elektrik aboneliğini alırdık, İhtiyacımız olan suyu camiden ve mahalleliden alıyorum. Bu çağda taşıma suyla temizlik yapıyorum. Elektrik yok, çocuklarım televizyon izlemeye bile muhtaç durumda. Telefonumun şarjını her gün komşulardan rica ediyorum. Kaymakamlık sosyal yardımlaşmadan aldığım parayla geçinmeye çalışıyoruz. Sürekli bir işim yok. Geçici işlerde çalışıyorum. Çocuklarımı bu evde, güven içerisinde bırakıp, işe gidemiyorum. Elim kolum bağlı, önüme düşen yol gösterenim yok. Çaresizim ne olur buradan sizin aracılığınızla sesleniyorum yetkililere, insani koşullarda yaşayacağımız bir ev istiyoruz, devletime güveniyorum bize yardım edeceğine inanıyorum.
Son olarak Hanife Figen, “Aksu belediyesi daha önce geldi baktı gitti. Tapu olmadığı için su aboneliğini veremediler. Kaymakamlık bana ev bul çık buradan biz yardımcı olalım diyor, halime bakan bana ev falan vermiyor, bu işi kendileri yaparsa ancak öyle düzgün bir eve çıkabiliriz. Sürekli çalışabileceğim iş istiyorum. Bizi bu durumdan kurtarsınlar. Çok güçlük çekiyoruz. Evimin kapısı bacası sağlam değil çocuklarımın sağlıklı şartlarda yetişmesini istiyorum. Devletimizin gücü büyük, devletimin bize sahip çıkacağına inanıyorum. Bize yardım eli uzatın. Lütfen bize çare olun” diye yetkililere seslendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.