Neredeyse 6 ay önce atılan, ancak kamuoyu baskısından dolayı bir türlü hedefe ulaşılamayan bir adımdan vazgeçildi. Bu geri dönüşte, başta yayın grubumuz olmak üzere, kamuoyu baskısı ve sonrası AK Parti İl Başkanı koltuğuna oturduğu 10’uncu gününde, Aksu için iki ayrı toplantı gerçekleştiren Sayın İbrahim Ethem Taş’ın payı çok büyük.

Böylelikle yanlış hesap Bağdat’tan döndü. Sayın Taş’ın gerçekleştirdiği toplantılarda yumruğunu masaya vurarak, kamu menfaatini gözetmesi ve son söz olarak, “İmkânınız yoksa şimdilik Kültür Merkezi’nden vazgeçin” demesi, haksızlıklara ve el altından işi gücü haksız kazanç elde etmeyi iş haline getirmiş bir takım kişilere fırsat vermeyeceğinin göstergesi olarak algılamak gerekiyor.

İsterseniz bu sürece nasıl gelindiğine bakalım. Geçen hafta da bahsetmiştik. Sayın Taş, başkanlığının 10’uncu gününde Aksu için iki önemli toplantı gerçekleştirdi. Bilindiği üzere Aksu Belediye Meclisi’nin Mart ayı oturumuna 8 AK Partili meclis üyesi, belediye yönetiminin yanlış uygulamalarına tepki koyarak, katılmamışlardı. Bundan dolayı kamuoyunda şaibeli ihale olarak iddia edilen, asfalt ihalesinden kaynaklanan 15 milyon TL’lik borçlanma talebi kabul görülmemişti. Haliyle AK Partili üyelerin bu davranışı kamuoyunda oldukça ses getirmesine neden olmuştu. İşte gelişen bu olayları analiz etmek isteyen Sayın Taş, koltuğa oturduğu 10’uncu gününde ilk toplantısını İl binasında gerçekleştirmiş, başta oturuma katılmayan 8 AK Partili meclis üyesi olmak üzere, İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin ve Belediye Başkanı Halil Şahin tek tek dinlenmişti. Daha sonra İlçe sınırları içerisinde yer alan bir otelde, tüm meclis üyeleri ve başkanların katılımıyla ikinci bir toplantı gerçekleştirilmişti. 

Net olmamakla beraber kulislerde konuşulanlara göre, toplantılarda oturuma katılmayan üyeler, uygulamalarla ilgili rahatsızlıklarını dile getirmiş ve bunlarla ilgili Başkan Taş’tan çözüm üretmelerini talep etmişler. Peki, bu üyeleri rahatsız eden ve Belediye yönetimiyle yani Başkan Halil Şahin ile İlçe yönetimini karşı karşıya getiren bu uygulamalar neydi?

1-Kemerağzı Pazar Yeri ihalesi. Bu ihaleyle ilgili açılan davalar. Yargı’nın verdiği kararlarda, Aksu Belediyesi’nin izlediği yolun yanlışlığını tescil etmesi. Ayrıca ihale sonrası bazı bürokratların ranta dahil olması iddiaları.

2-Asfalt ihalesi. İlk ihalenin iptal ediliş şeklinin yanlış olması, bundan kaynaklı ikinci ihalenin ihale ediliş şeklinin yanlış olması. Bu yollarla kimine göre 7, kimine göre de 9 milyon TL’lik kamu zararının oluştuğu iddiaları. Ve bundan dolayı onay verecekleri borçlanma talebi sonrası, kendilerine zimmet borcu çıkacağı korkusu. Ayrıca ilk ihalenin iptal edilmesi sonrası, başlatılan hukuk savaşında, yargının Aksu Belediyesi’nin izlediği yolu yanlış bularak, “İtiraz yolu kapalı kalarak, yürütmeyi durdurma kararı vermesi”

3-Kültür Merkezi yapılmak istenen paha biçilmez alanın, bir işadamına peşkeş çekileceği iddiaları. Bununla ilgili 2017 yılının Kasım Ayı meclisine önerge verilerek, Başkan Halil Şahin’e yetki verilmesi talebi istenmişti. Bu önerge, yetkili komisyonlara sevk edilmiş, ancak bu iddialar cereyan edince, bir ayda üç kere toplanan komisyonlar,  Başkan Şahin ile Belediye encümenine ihale yetkisinin verilmesi talebine ret yönünde oy kullanmıştı. Daha sonra farklı bir şekilde tekrar gündeme getirilmek istenmiş, fakat kamuoyu baskısı buna engel olmuş, ta ki Mart ayı oturumuna kadar. Mart ayında tekrar gündeme alınan bu madde, yetkili komisyonlara havale edilmişti. Nisan Ayının gündem maddelerine baktığımızda, Kültür Merkezi alanıyla ilgili olan maddeyi göremiyoruz. Demek oluyor ki, bundan geri adım atılmış. Gerçekleştirilen toplantılar, şimdiden meyvesini verdiğini gösteriyor.

4-Tüm bu uygulamalarda bazı bürokratların aktif rol aldığı ve bununda 8 AK Partili üyede rahatsızlık uyandırdığı.

5-Aksu’nun çantacısı olarak bilinen zatın yine başkan Şahin ile üyelerde rahatsızlık uyandıran bürokratlarla yakın ilişkiler içerisinde olması. Kültür Merkezi alanının peşkeş çekilmesi iddiasında yine aktif rol alması. Hatta çoğu yerde kendisinin de bunu itiraf etmesi. Yine Kültür Merkezi ile ilgili geçmiş aylarda gerçekleştirilen bir toplantıda, organizatör edasıyla katılması ve sunumu geçekleştiren belediye çalışanlarını yönlendirmesi. Yine başka tavır ise, çantacının Başkan Halil Şahin’in adını kullanarak, iş adamlarını tehdit etmesi ve Başkan Şahin’in buna sessiz kalması.

İşte tüm bunlar oturuma katılmayan 8 AK Partili üyeleri rahatsız eden etkenler. Ve bu etkenleri kendileri her yerde ifade ediyor. Sayın Taş’ın gerçekleştirdiği 2 ayrı toplantıda bu rahatsızlıklar dile getirilmiş olmalı ki, Nisan ayında gündeme alınması beklenen Kültür Merkezi Alanı, gündem maddeleri arasında yok.

Geçen hafta bahsetmiştim, Sayın Taş’ın bir hukukçu kimliği var. Ayrıca adı “Adalet” olan partinin temsilcisi. Vereceği kararlara, bu sorumluluklar çerçevesinde hareket edeceğine hiç şüphem yok. Bu yüzden Sayın Taş’ı aldığı bu karadan dolayı kutluyoruz.    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.