Turistlere Dalyan'dan çamur, Himalayalar'dan tuz

Antalya’da turizmci Ayhan Kızılsavaş, 14 bin metrekare alana kurduğu Peloid Antalya adlı tesisinde, turistlere Dalyan'dan çamur, Himalayalar'dan tuz getirtti.

05 Ağustos 2014 Salı 10:46
Turistlere Dalyan'dan çamur, Himalayalar'dan tuz
SPA sektöründe faaliyet gösteren Antalyalı turizmci Ayhan Kızılsavaş, Serik’in Yukarı Kocayatak'ta günlük bin kişinin rahatlıkla hizmet alabileceği SPA köyü kurdu. 3 milyon Euro’luk yatırımla hizmete giren ve Osmanlı izleri taşıyan mimarisi ile dikkat çeken tesiste Türk hamamı, sauna, buhar banyosu, tuz odası, masaj, ozon cilt bakımı, yüzme havuzu, çamur banyoları, restoran, kafeterya, VIP oda hizmeti ve oyun alanları bulunuyor.

ALTERNATİF SAĞLIK TURİZMİ
Alternatif sağlık turizmi açısından önemli bir yatırım yaptıklarını belirten Ayhan Kızılsavaş, çamur banyolarında kullanılan çamurun Sağlık Bakanlığı'nın onaylı tek çamuru olan Dalyan çamuru olduğunu söyledi. Kızılsavaş,
"Dalyan çamurunu buraya getirmek istedik. Serüven böyle başladı. Kaynağından çıkartılarak getirilen Dalyan çamuru, içeriğindeki hümik asit sayesinde bakteri oluşumunu engelleme ve ayrıca anti-fungal, anti enflamatuar özellikleriyle biliniyor. 30 kiloluk fabrikada öğütülüp toz halinde getiriyoruz. Burada artırılmış su ile çamur haline getiriyoruz. Kurutularak toz halinde gelen çamur tesisimizde tekrar arıtılmış suyla hazırlanıyor. İlk etapta 1,5 TIR yani 150 kilo kadar ilk etapta çamur getirdik. Ayrıca biberiye, gül ve adaçayı, aromalı çamur banyosu da bulunuyor" dedi.

TURİSTLERDEN BÜYÜK İLGİ
Tesis Müdürü Berna Çağlar ise Turistlere Dalyan çamurunun yanı sıra Himalayalar'dan da tuz getirildiğini kaydetti. Çamur banyosu ve kurulan tuz odalarına turistlerin büyük ilgi gösterdiğini belirten Çağlar, "Özellikle Rus turistler çamur banyosuna ilgi gösteriyor. Dalyan çamurunun ününü duyan turistler Antalya'da da çamur banyosu yapmak istiyor" diye konuştu.
Tesiste çamur havuzlarına giren turistler de, Türk hamamı, sauna, buhar banyosu, tuz odası, masaj, ozon cilt bakımı, yüzme havuzu gibi alanlarda gün boyu vakit geçiriyor. 

İHA

Son Güncelleme: 05.08.2014 10:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.