Göynük Kanyonu'nda 40 bin tatilci adrenalin yaşadı

Antalya'nın Kemer İlçesi sınırlarındaki Göynük Kanyonu, bu yaz sezonunda 40 bin yerli ve yabancı tatilcinin adrenalin dolu macera yeri oldu.

11 Eylül 2013 Çarşamba 11:40
Göynük Kanyonu'nda 40 bin tatilci adrenalin yaşadı
Kanyonu işleten Ecofun Adventurepark firmasının yönetimi, geçen yıl 40 bin tatilcinin heyecan dolu anlar yaşadığı kanyonun, 1 yıllık hedefine bu yıl ağustos ayı sonunda ulaşıldığını açıkladı. Bu yıl sonuna kadar 50 bin rakamına ulaşmayı hedefleyen şirket yönetimi, kanyona gelen turistlerin, profesyonel rehberler eşliğinde heyecanlı ve eğlenceli etkinliklere katılarak adrenalin ve macerayı doyasıya yaşadığını söyledi.

TREKKİNG TURLARI
Yaklaşık 4.5 kilometrelik kanyon turunda tatilciler, trekking canyoning, paintball ve zip wire (kanyon üzerinden telle geçiş) gibi adrenalin yüklü etkinliklere katılıyor. Etkinlikler arasında özellikle Antik Likya veya kanyon yan yolunu izleyerek yapılan trekking turları büyük ilgi çekiyor. Turistler en çok kanyon içerisinde adrenalin turunu tercih ediyor. Bakir doğa ile içiçe olmanın keyfini yaşayan turistler, yazın 12 derece olan kanyondaki akarsu içinde zorlu bir yürüyüşe çıkıyor. Kanyon macerasında turistlere profesyonel rehberler eşlik ediyor.

HAYAL ETTİKLERİ HEYECAN
Ecofun Adventurepark sahibi Doğukan Ak, turistlere hayal ettikleri heyecanı yaşatmaya çalıştıklarını belirtti. Doğukan Ak, bu yıl yurt dışından bir firma ile anlaşarak iple geçiş sistemini daha heyecanlı hale getirdiklerini söyledi. Kanyon derinliklerinde turistlere uzun süre soğuk suda kalacakları için üşümeye karşı dalgıç kıyafetleri giydirildiğini vurgulayan Ak, Göynük Kanyonu'nun dünya harikası bir doğal güzellik olduğunu belirtti.

Kanyonda çıkılan adrenalin yürüyüşü hakkında bilgi veren Ak, "Turistlere özel yapım ayakkabılar giydiriyoruz. Can yeleği giymeyen ve kask takmayanları kanyona almıyoruz. Kanyonu keşfetmek için suya giren turistleri heyecanlı bir yürüyüş bekliyor. Zaman zaman derinleşen, kimi zaman küçük şelalelere karşı koyulan yürüyüş, orta büyüklükte bir şelalenin altında hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle son buluyor. Şelalenin hemen yanındaki kil çamuru ise doğal SPA hizmeti sunuyor" dedi. 

Son Güncelleme: 11.09.2013 11:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.