Menderes Türel’i anlamak için onun kadar vizyonumuz, geçmişimiz olmalı. Mevlana’nın dediği gibi Türel ne anlatırsa anlatsın, biz anlayışımız kadar anlıyoruz.

Geçtiğimiz hafta Döşemealtı Halil Akyüz Huzurevi’nde basına bir iftar programı tertipleyen Menderes Türel, başkanlığındaki üç aylık bilançosunu ve Antalya’ya yapılacak diğer projeleri tek tek basın mensupları ile paylaştı ve samimi itiraflarda bulundu. Öncelikle Antalya için yapılacak projeleri satır başlıkları ile sıralamak istiyorum, ardından Türel’den gelen samimi itiraflara yer vermek istiyorum.

Antalya için yapılması planlanan projelerin başında, ulaşımı rahatlatacak çalışmalar bulunmakta, akıllı belediye sistemleri, Sarısu’ya kadınlar plajı, piyano festivali ve Ansan’ın tahliyesi gibi yapılacak çalışmaları uzun uzun basınla paylaştı. Bu başlıkların ayrıntıları güneyhaberci.com ve diğer yerel basında yayımlandı.

İftar programının ardından, çay molası veren Türel, gecegeç vakitlere kadar gazetecilerle samimi ve sıcak bir sohbet ortamı oluşturmayı da ihmal etmedi. Bu samimi toplantıda başkan Türel, birkaç defa değiştiğini dile getirdi. Bu değişimin Antalya ile ilgili vereceği kararlara yansıdığını, Antalya’ya yapılacak her türlü projede STK’lar ile iletişim içerisinde olduğunu, uygulamaya konulacak işlerde bilgi ve düşüncelerine yer verdiğini dile getirdi. Önceki dönmelerde STK ve mahalle muhtarları ile çok bir araya gelmeden, onların düşüncelerini almadan projeleri uygulayıp geçtiğini, 39 yaşında olmanın verdiği enerji ile artık 50 yaşında oturmuş bir yaşın, kendisini ve düşüncelerini değiştirdiğini samimi bir şekilde ifade etti.

Açıkçası Türel’in bu söylemleri karşısında insani olarak etkilendiğimi ve bu itiraflarının büyük bir erdem olduğunu düşünüyorum ve kendisini kutluyorum. Bu buluşmanın Başkan ve gazeteciler olarak uzun süredir hasret kaldığımız bir buluşma olduğunu da ifade etmeden geçemeyeceğim.

Aynı hafta içerisinde 51. Altın Portakal Film Festivali’nin İstanbul’da yapılacak ön çalışması için basın mensupları olarak, Başkan Türel ile birlikte aynı uçakta seyahat etme imkanı bulduk. Seyahat esnasında gazetecilerle sıcak iletişim de bulunan Türel, tek tek gazetecilerle sohbet etti, dinledi, eleştirilere sakin yanıtlar verdi.

Başta da belirttiğim gibi başkan Menderes Türel’i anlayabilmek için onun kadar vizyonumuz olmasa da ortak çalışmalarla en azından onu anlama şansımız daha fazla olacaktır diye düşünüyorum.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.