Rus okulunun bilim olimpiyatı başladı

ANTALYA'da Uluslararası Eduant Özel Rus Okulu tarafından düzenlenen Bilim Olimpiyatları başladı. Geçen yıllarda 800-1000 civarında katılımın olduğu bilim olimpiyatlarına, bu yıl 200 öğrenci katıldı.

01 Kasım 2016 Salı 11:38
Rus okulunun bilim olimpiyatı başladı

Rusya Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Türkiye'deki Bilim ve Kültür Merkezi'nin destekleriyle, Antalya'daki Uluslararası Eduant Özel Rus Okulu, Rusya, Kazakistan, Azerbaycan gibi BDT ülkelerinden öğrencilerin katılımıyla düzenlenen Bilim Olimpiyatları başladı. 31 Ekim-6 Kasım tarihleri arasındaki 8'inci Bilim Olimpiyatlarına bu yıl katılan öğrenci sayısında ciddi oranda düşüş gerçekleşti. Türkiye'de yaşanan darbe girişimi, terör olayları nedeniyle katılım azaldı. 
8'inci Bilim Olimpiyatları'nın açılış töreni Porto Bello Hotel'de yapıldı. Kazakistan Antalya Konsolos Yardımcısı Nariman Meldebekov ve yurtdışından okulların öğrencilerinin katıldığı olimpiyatların açılışında katılım sağlanan ülkeleri temsil eden öğrenciler ellerinde ülkelerine ait bayraklarla sahneye çıktı. Ardından öğrenciler bilim olimpiyatlarının meşalesini yaktı. 
Antalya'da Rusya Milli Eğitim Bakanlığı müfredatlarına göre eğitim ve öğretim verdiklerini belirten Eduant Uluslararası Özel Rus Okulu Müdürü Victor Bikkenev, Rusya, Kazakistan, Azerbaycan gibi Rusya ve çevresindeki 10 ülkeden bu yılki bilim olimpiyatlarına 200'e yakın öğrenci katıldığını söyledi. Geçen yıllarda katılan öğrenci sayısının 800-1000 civarında olduğuna dikkat çeken Bikkenev, bu yıl Türkiye'deki darbe girişimi, terör olayları ve Antalya'daki patlamaların bilim olimpiyatlarına katılımı da olumsuz etkilediğini söyledi. Bütün bunlara rağmen 200 öğrencinin dahi gelmiş olmasının büyük başarı olduğunu belirten Bikkenev, “Rusya ve çevresindeki ülkelerin vatandaşları aslında Antalya'yı çok seviyor. Ancak bu yıl istenmeyen olaylar yaşandı ve biraz korku yarattı. Yine de Antalya'ya geldiler" dedi. 



DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE NÜKLEER EĞİTİM FIRSATI
Bilim olimpiyatlarında Matematik, Fen, Türkçe yabancı dil gibi alanların yanısıra sportif ve kültürel etkinlik ve yarışmalar olacağını anlatan Bikkenev, "Dereceye giren Türk öğrencilere Rusya'nın önde gelen üniversitelerinde ücretsiz lisans, yüksek lisans, lisansüstü ve staj eğitimi gibi ödüller verilecek. Dereceye giren Türk öğrenciler Rusya'nın Mersin Akkuyu'da kurulması planlanan nükleer santralde çalıştırılmak üzere Rusya'daki nükleer eğitimi verilen üniversitelerde ücretsiz eğitim hakkı kazanacak" dedi.


Son Güncelleme: 01.11.2016 15:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.