Müdürden bilişim suçları uyarısı

Antalya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), bilişim suçlarına karşı halkı bilgilendiriyor.

02 Ağustos 2013 Cuma 15:16
Müdürden bilişim suçları uyarısı

Emniyet ile ATSO arasındaki ortak girişimde, siber suçlar konusunda Antalya esnafının ve halkın bilgilendirilmesi unsuru yer alıyor. Bu kapsamda Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'ın siber suçlarla ilgili yazısının yer aldığı ATSO'nun Vizyon dergisi, 12 bin esnafa dağıtıldı. Antalya Emniyet Müdürü Sağlam'ın, siber saldırıları konu edinen iki sayfalık yazısında, internet teknolojisinin eğitimden ticarete, devlet sektöründen özel sektöre kadar insan hayatına büyük kolaylıklar sağladığına, ancak faydalarının yanı sıra sanal suç işleme ortamı da sunduğuna dikkat çekiliyor.

10 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ SİBER SUÇ MAĞDURU
Sağlam, yazısında "İnternetin kullanımı kötü niyetli kişilerce günden güne artarak siber suç kavramını ortaya çıkardı. Yapılan araştırmalara göre 2012 yılında Türkiye'de, 10 milyondan fazla kişinin siber suç mağduru olduğundan söz edilmektedir. Bu mağduriyetin bedelinin 556 milyon dolar, 24 ayrı ülkede siber suçların verdiği zararın toplam rakamının ise 110 milyar dolar olduğu tahmin edilmektedir" dedi.

Siber suçun tanımını "Cep telefonu, tablet bilgisayarlar, cep bilgisayarları, sosyal medya ve iletişim ortamları, sohbet siteleri, web siteleri, online oyunlar, e-posta aracılığıyla bir kişi veya bir grup tarafından başka bir bireyin şahsına ait bilgilerin rızası dışında paylaşılması, silinmesi, kullanılması" olarak veren Sağlam, "Siber saldırı, normal hayatta işlenen suçların sanal bir ortamda gerçekleştirilmiş halidir. Siber saldırıda sahte web siteleri oluşturulur, kişilerin şifreleri ve kullanıcı bilgileri ele geçirilir, web sitelerine ve sunucularına yönelik saldırılar düzenlenir, virüs taşıyan e-postalar yollanarak elektronik saldırı yapılır. Şahsın bilgisi ve rızası dışında ele geçirilen şifre, kullanıcı adı, resim, görüntü gibi bilgi ve dokümanlar şahsa karşı karalama, şantaj gibi suçları işlemek üzere kullanılmaktadır" dedi. Antalya Emniyeti'nin siber suçlarla mücadelede etkinliğin artırılması için çalışmalar yaptığını da söyleyen Sağlam, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün bu çerçevede faaliyet gösterdiğini belirtti. 

Son Güncelleme: 02.08.2013 15:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.