'Antalya Bilim Festivali' başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Antalya Bilim Festivali'ne katılan öğrenciler hem projelerini tanıttı, hem de farklı bilim dallarında inceleme yapma şansı yakaladı.

09 Haziran 2015 Salı 13:43
'Antalya Bilim Festivali' başladı
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde 'Antalya Bilim Fuarı' düzenlendi. İlköğretimden üniversiteye tüm öğrencilerin katıldığı festivalde, bilim istasyonları, bilim gösterileri, deneyler, insan vücudu, robotlar, canlı dünyası, yeni teknolojiler ve gök bilimi gibi konular işleniyor. Öğrencilerin bilime ilgisini çekmek ve bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen festivalde, çocuklar bilim dünyasında keşfe çıkarak farklı deneyimler yaşıyor. Festivalde en çok ilgiyi ise denge kontrolü, su arıtma ve Van de graaff jeneratörü gördü. Vücuduna elektrik yüklenen öğrencilerin saçları havalanırken, birbirine dokunan öğrencileri elektrik çarptı.

Öğrenciler kadar velilerin de ilgi gösterdiği festival 14 Haziran'a kadar gezilebilecek. 

Son Güncelleme: 09.06.2015 13:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.