Aksu’da siyasetin gündemine bomba gibi düşen son günlerin en sürpriz görüşmesi, eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım ile AK Parti İlçe Başkanı Avukat Durmuş Kaan Şahin arasında gerçekleşti.
AKSU siyasetinde ‘bahar günleri’ yaşanıyor. İlçemizdeki yatırımlar ve geleceğe yön verecek projeler birer birer hayata geçerken, muhalefet partilerinden de bu çalışmaları destekleyen yönde açıklamalar geliyor. Bu gelişmeler Aksu için son derece sevindiricidir. Öncelikle bunu kayda geçirelim ve altını kalın bir şekilde çizelim.

İMKANSIZ GERÇEKLEŞTİ
Siyaset arenasında ‘Bir araya gelmeleri mümkün değil’ şeklinde yorumlanan isimlerin dahi yan yana oturup Aksu için neler yapılabileceğini konuştuklarına da tanık oluyoruz. Son yaşanan buluşma, bunun en çarpıcı örneği oldu. 30 Mart yerel seçimlerinde ve sonrasında karşılıklı çok ciddi eleştirilerde bulunan Aksu eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım ile AK Parti İlçe Başkanı Avukat Durmuş Kaan Şahin, parti binasında sürpriz bir şekilde buluşarak samimi bir ortamda yararlı bir görüşme yaptılar.

SICAK VE SAMİMİ GÖRÜŞME
Parti binasına ‘çat kapı’ bir ziyaret gerçekleştiren Yıldırım, İlçe Başkanı Şahin’le Aksu’daki yatırım ve projelerin son durumuna ilişkin kapsamlı bir görüşmede bulundu. İki başkan da, görüşmenin sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleştirildiğini belirterek, farklı siyasi görüşlerdeki kanaat önderleri arasındaki bu tür buluşmaların Aksu’nun yararına olduğuna işaret etti.

“ÖNEMLİ OLAN AKSU’DUR”
AK Parti İlçe Başkanı Şahin görüşmeyi, “AK Parti’nin kapısı herkese sonuna kadar açıktır. Eski belediye başkanlarımız ise her zaman onur konuklarımızdır. Mesele Aksu ise herkesle bir araya gelir ve konuşuruz. Kişisel meselelerimizi arka plana bırakır, Aksu için buluşuruz. Sayın Yıldırım da tecrübelerinden yararlanacağımız bir dostumuzdur” diye yorumladı.

“İKİ DOST GİBİ KONUŞTUK”
Eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım, ilginç buluşmanın içeriğini şöyle anlattı: “Çok yararlı bir sohbetimiz oldu. Aksu’daki çalışmaları gözden geçirdik ve iki dost gibi ilçemizin geleceğine ilişkin fikir alışverişinde bulunduk. Politikada bu tür yaklaşımlar her zaman gerekli ve yararlıdır. İpleri gergin tutmanın kimseye faydası olmadığı gibi, Aksu’ya zarar verirsiniz.”

İsa Yıldırım cephesinden görüşmenin satır başları

Arkadaşlarla otururken, bana “AK Parti İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin’i ziyarete gideceğiz” dediler. Kendiliğinden gelişen, önceden planlanmamış bir ziyaretti. Buna ben de dahil oldum. Başkan Şahin daha önce, amcam vefat ettiğinde, başsağlığına gelmişti. Ben de bu nazik davranışı karşılıksız bırakmak istemedim ve arkadaşların ziyaretine katıldım. Parti binasında çok yararlı bir sohbetimiz oldu. Aksu’daki çalışmaları, yatırımları gözden geçirdik ve iki dost gibi ilçemizin geleceğine ilişkin fikir alışverişinde bulunduk.
Politikada bu tür yaklaşımlar her zaman gerekli ve yararlıdır. İpleri gergin tutmanın kimseye faydası olmadığı gibi, yaşadığınız kente zarar verirsiniz. Siyasi eleştiriler saklı kalmak kaydıyla politikacılar arkadaştır ve dosttur. Eleştirilmesi gereken bir konu varsa eleştiririz. O ayrı bir konu. Ancak, bir araya gelinmesi gereken durumlarda da, bundan kaçınmayız. Sayın Şahin’e misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederim.

Başkan Şahin, Yıldırım’ın ziyaretini nasıl yorumladı?

Ziyaretten memnun kaldım. AK Parti’nin kapısı herkese sonuna kadar açıktır. Eski belediye başkanlarımıza da açıktır. Hele ki mesele Aksu ise herkesle bir araya gelir, her şeyi konuşuruz. Kişisel meselelerimizi arka plana bırakır, Aksu için bir araya geliriz. Kaldı ki, AK Parti milletin tümünü kucaklayan bir felsefeye sahiptir. Siyasi açıdan fikirlerimizin her zaman uyuşması diye bir kural yoktur. Mesele ülke meselesi ise insanlar bir araya gelir ve dostça sohbet ederler. Sayın İsa Yıldırım’la ilk kez yüz yüze görüşme imkanı buldum. Başkanımızla daha önce oturup konuşma fırsatım olmamıştı. Bu türden güzel buluşmaların önümüzdeki süreçte de devam edeceğini umuyorum. Bundan insanlarımız ve Aksumuz kazançlı çıkar.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kamil bahçe 2016-06-12 08:32:55

1 aydır yazmıyorsun köşe yazısı hayırdır küstünmü ?