Rıdvan Şimşek'in güvercin tutkusu

ANTALYASPOR'da defansın sağında görev yapan Rıdvan Şimşek, kulüp tesislerinin çatısına yerleştirdiği kümeste 10 güvercin besleyerek çocukluğunda başlayan güvercin tutkusunu futbolculuk yaşamında da sürdürüyor.

12 Aralık 2016 Pazartesi 13:17
Rıdvan Şimşek'in güvercin tutkusu
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor'da forma giyen Rıdvan Şimşek, yeşil sahadaki başarısının yanı sıra güvercin tutkusuyla dikkati çekiyor. Evinin ve takımının antrenman yaptığı Hasan Subaşı Tesisleri'nin çatısına kümes yerleştiren Rıdvan Şimşek, baktığı güvercinlerle takım arkadaşlarının da ilgi odağı oldu. Tesislerin çatısında farklı türdeki 10 güvercine bakan Rıdvan Şimşek, antrenman öncesi ve sonrasında güvercinlerini uçurarak moral buluyor. Antrenmandan 2 saat önce tesise gelen Rıdvan Şimşek, yem verdiği güvercinlerini uçurduktan sonra tekrar kümese koyarak, sahaya çıkıyor. Rıdvan Şimşek antrenmandan sonra da kuşlarıyla ilgilenip, tesislerden ayrılıyor.



TESİSLERDE SÜRDÜRÜYOR
Güvercin tutkusunun çocukluk döneminde başladığını anlatan Rıdvan Şimşek, kuş sevgisini Antalyaspor'un tesislerinde de sürdürdüğünü, takım arkadaşlarının da güvercinlerini uçururken zaman zaman kendisine eşlik ettiğini söyledi. Kuşlarıyla ilgilenirken maçta gol atmak kadar eğlendiğini aktaran Şimşek, taklacı olarak adlandırılan güvercinine Messi diye seslendiğini ve bu türdeki kuşlarını da çalım etmeyi seven futbolculara benzettiğini dile getirdi. Kuşlarıyla arasında özel bir bağ olduğunu belirten Rıdvan Şimşek, 6 aylık kızı ve ailesine gösterdiği ilgi kadar kuşlarıyla zaman geçirdiğini belirtti.



EN BÜYÜK KORKUSU
Antalya'da yakın otellerde takımla kampa girdiğinde kuşlarına özlem duyduğunu anlatan Rıdvan Şimşek, şöyle konuştu: "En büyük korkum atmacaların kuşlarıma saldırması. 4 kuşumu atmaca yakaladı. Burada kuşlarım yavruluyor. Kuşlarım uçarken izlemesi, takla atmaları en büyük eğlencem. Devamlı çalım atmak isteyen futbolcular gibi kuşlarım takla atıyor. Yakın otellerde kampa girdiğimizde takımımızdaki genç arkadaşlarımdan rica ediyorum. Onlar kuşlarımı uçuruyor bende otelden izliyorum. Kuşlarımdan uzun süre ayrı kalamıyorum. Onları takla atması, güzel uçmaları beni de olumlu etkiliyor. Kuşlarımın güzel uçması benim de antrenmanda performansımı yükseltiyor." 

Son Güncelleme: 12.12.2016 13:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.