Bisiklet çalıştayı Belek'te başladı

TÜRKİYE Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 1'inci Bisiklet Spor Çalıştayı, Antalya'da düzenlendi.

09 Aralık 2016 Cuma 18:01
Bisiklet çalıştayı Belek'te başladı
Belek Turizm Bölgesi'ndeki Arcadia Otel'de düzenlenen çalıştaya Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, yönetim kurulu üyeleri, eski bisiklet sporcuları, hakemler, antrenörler, kulüp yöneticileri ve gözlemciler katıldı. Çalıştayda, hakem gelişimi, antrenör gelişimi ve bisiklet mekanisyenlik kursu verildi. Çalıştayın ilk oturumunda Prof. Dr. Rüştü Güner tarafından doping paneli düzenlendi. Prof. Güner, yasaklı maddeleri içeren ilaçlar ve zararları hakkında bilgi verdi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ise çalıştayda yaptığı konuşmada bisiklet sporunun Türkiye'de hak ettiği yerde olmadığını ifade etti. Fransa turunda koşabilecek, olimpiyatlarda hakkıyla koşabilecek, dünyada ses getirebilecek bir takım yapma yolunda çalışma başlattıklarını vurgulayan Küçükbakırcı, "Bisiklet sporu, federasyonun kendi başına yöneteceğinden öte ortak akılla geliştirilebilecek bir spor. Burada devlet büyüklerimizin verdiği destekle birlikte başarıya yansıtacağımız yolları çalışmaya başladık" dedi.

Bisiklet kullanımını özendirmek amacıyla 'Bisikletle Evden Okula Okuldan Eve' projesi başlattıklarını da vurgulayan Küçükbakırcı, “Bisiklet yollarının artması için belediyeleri ziyaret edeceğiz. Altyapı oluşturduktan spor yapan sayımızı arttıracağız. Çok fazla kulüp kurma yoluna gideceğiz. Kulüpler sadece sporla uğraşacak başka bir şeyle uğraşmayacak" dedi. 

Son Güncelleme: 09.12.2016 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.